Skupština danas o amandmanima na Predlog budžeta, premijer ga nazvao najzdravijim

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP)

  • 63

Skupština Srbije nastaviće danas, u četvrtak 8. decembra, sednicu kojoj je na dnevnom redu Predlog budžeta za 2017. godinu, raspravom o oko 300 amandmana i na oko 30 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

Vučić oči u oči sa roditeljima nastradalih gardista

Vučić o pretnjama na njegovu adresu: Kakav psihopata mora neko da bude da pominje ćerku?

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Od nedelje do utorka vodila se rasprava o budžetu, a zatim je zakazana za četvrtak, kako bi se sve pripremilo za raspravu o amandmanima, koji su u međuvremenu bili na dnevnom redu nadležnih skupštinskih odbora.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U razmatranju Predloga budžeta u Skupštini učestvovao je i premijer Aleksandar Vučić koji je istakao da je napravljeno čvrsto i stabilno finansiranje i da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet.

Sve u svemu, budžet za 2017. godinu najzdraviji je predloženi budžet, koji znači izlazak Srbije iz krize, podvukao je predsednik vlade.

Važno je, kaže, da se nastavi sa disciplinom i da nema bojazni za Srbiju ukoliko svake godine budemo imali rast od tri odsto.

- Što je novčanik Srbije bolji, to će biti puniji novčanik građana Srbije - istakao je Vučić uz komentar da Srbija sledeće godine neće biti u krizi, iako, kaže, neće biti lako.

On je izrazio zadovoljstvo što su javne finansije zdrave, te primetio da ni on nije očekivao tako dobre rezultate. Ostaje, kaže, da sada podižemo druge izvore rasta.

- Verujem da to možemo, za to nam je potrebna podrška naroda koji treba da zna da preko noći ništa ne biva, ali da smo napravili da javne finansije budu zdrave - rekao je premijer.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ministar finansija Dušan Vujović je pohvalio dobru želju svih onih koji i kritikama i konstruktivnim predlozima pomažu da se neke stvari urade bolje.

Povodom kritika politike subvencija prema javnim preduzećima, Vujović je rekao da je sve što se danas dešava sa javnim preduzećima posledica garancija tim preduzećima, koje su iz prethodnog perioda, te da moramo da platimo dug pogrešnih poteza u prošlosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    8. decembar 2016 | 08:38

    Najbolji budzet u istoriji Srbije.

  • Ivana

    8. decembar 2016 | 13:04

    Srbija se razvija i napreduje sto je veoma bitno, a budzet je najbolji koji je do sada uradjen i treba ga sto pre usvojiti.

  • Nikola

    8. decembar 2016 | 09:18

    Predlog budzeta bi trebalo usvojiti sto pre ali kislim da ce opozicija opet praviti haos i skretati temu na druge nebitne stvari koje nisu bitne ni drzavi ni narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA