Šešelj: Optuženi Srbi u Hagu kazne da služe u Srbiji

Haški tribunal nastavlja da krši sve pravne principe u suđenju Srbima, kaže Šešelj

  • 36

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Srbija treba da zatraži da svi osuđeni Srbi pred Haškim tribunalom kazne izdržavaju u Srbiji. Prema njegovim rečima, Tribunal nastavlja da krši sve pravne principe u suđenju Srbima.

EKSKLUZIVNO! Intervju Dodika o kojem će se pričati: Slavićemo još jače 9. januar, kad budem odlazio, idem sa Republikom Srpskom (VIDEO)

SREBRENICU JE NAPRAVIO IZDAJNIK SRPSKOG NARODA: Prvi intervju Radovana Karadžića nakon presude Tribunala

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Šešelj je pozvao Vladu Srbije da hitno da takve instrukcije našem predstavniku koji će učestvovati na današnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti predstavljen polugodišnji izveštaj predsednika Haškog tribunala i tužilaštva.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Šešalj kaže da Haški tribunal nastavlja da krši sve pravne principe u suđenju Srbima, navodeći da se u završnoj reči tužilaštva u procesu protiv Ratka Mladića "otvoreno vređa ceo srpski narod".

On smatra da vlast u Srbiji skrštenih ruku posmatra sve što se dešava Mladiću na suđenju, te da je on za sve vreme procesa potpuno nezaštićen.

Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da zatraži da svi Srbi osuđeni u Tribunalu trebalo da izdržavaju kazne u Srbiji, navodeći da su uslovi po evropskim zatvorima neprihvatljivi.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čačanin

    8. decembar 2016 | 18:11

    more,da si ti tamo i takvi kao ti,bolje bi bilo.vi i ovi bivši tvoji ste ona ružna strana srbije.

  • Vbc

    8. decembar 2016 | 15:34

    Ni jedna vlast prstom nije mrdnula za srbe u hagu cak su neki uzimali nagrade za izrucenja sopstvenog naroda

  • SrbinizBosne

    8. decembar 2016 | 21:28

    Koliko god ovo ruzno zvucalo ali instinito ,Srbija, nije drzava. Dok su Hrvatska i FBiH u Hag slali kompletne drzavne budzete da se izvuku njihovi generali, Srbija je svoke generale i predsjednike slala u Hag. Dok su svi rijesili nacionalno pitanje, Srbija, ni dan danas ne znas sta je njeno a sta ne. Zato, braco, glasom za Seselja, glasate za jaku Srbiju. Zivjela Srbija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA