≫ 

Šmekerski odgovor Vučića na pitanje o hrvatskim čokoladama! (FOTO)

Kako je rekao, po prvi put imamo suficit sa Hrvatskom, treba da gradimo dobre odnose sa njima

  • 70

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu nije do trikova i populizma i da recimo donese bajadare hrvatskog "Kraša" i dodao da hrvatska roba normalno dolazi i prolazi u Srbiji bez ikakvih problema.

Vučić obišao Aerodrom, nova platforma za odleđivanje aviona (FOTO)

Vučić je novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" rekao da će da prećuti komentare koji su se u Hrvatskoj mogli čuti zbog čokoladica iz Srbije koje su deljene deci na jednom skupu i naveo da je ponosan i na sebe, na predsednika Srbije što ništa loše nisu na to rekli.

- Nisam želeo i mogao da se igram i donesem Krašove bajadere - nisam to učinio jer mi nije do tirkova i populizma a ceo narod bi rekao - e, super ti je trik - rekao je Vucić.

Kako je rekao, po prvi put imamo suficit sa Hrvatskom, treba da gradimo dobre odnose sa njima.

On je ocenio da kada je neko nateran da govoroi na način kako su tamo davali izjave, to onda govori o tamošnjim unutrašnjim odnosima.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako je istakao, ta čokoladica je iz srpske fabrike i odlična je, a dodao je i da ima i Pionirova čokolada sa rižom, koju i sam jede i koju preporučuje hrvatskim prijateljima.

Vlada Srbije razmišlja o davanju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” u koncesiju na 25 godina, što bi donelo oko 350-400 miliona evra odjednom i godišnje po deset, jedanaest miliona evra, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u obraćanju novinarima, rekao da još nije doneta odluka, ali da je Vlada najbliža koncesiji.

- Išli bismo na plaćanje unapred za celokupan ugovor, kao i na godišnju koncesionu naknadu. Bila bi otvorena tenderska procedura, i mislim da bismo mogli da dobijemo koncesiju na 25 godina - rekao je Vučić.

On je dodao da se o tome razgovara s koncesionim savetnikom kompanijom “Lazard”.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To bi značilo da godišnje imamo oko deset ili jedanaest miliona evra. Plus još unapred plaćanje, za koje mislim da možemo da dobijemo 350-400 miliona evra, što je dobro u odnosu na pre nekoliko godina, kada nismo mogli da dobijemo ni 100 miliona evra - rekao je Vučić.

Kako je konstatovao, to će biti moguće zahvaljujući dobrim rezultatima rada ove vlade, uprave aerodroma i kompanije Er Srbija.

Vlada Srbije razmišlja o davanju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” u koncesiju na 25 godina, što bi donelo oko 350-400 miliona evra odjednom i godišnje po deset ili jedanaest miliona evra, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u obraćanju novinarima, rekao da još nije doneta odluka, ali da je Vlada najbliža koncesiji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Bramerc je u svom redovnom izveštavanju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku o saradnji zemalja regiona sa tribunalom u Hagu rekao da Tužilaštvo "deli duboku zabrinutost predsednika Agiusa da Srbija nastavlja da ignoriše i krši svoje pravne obaveze o saradnji s MKSJ" (reč je o troje radikala čije izručenje traži Tribunal).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbijanac

    9. decembar 2016 | 15:44

    Ne znam sta se desava ovo ali sam svakako odusevljen Vucicevom nacinu odgovaranja na provokacije.

  • mira

    9. decembar 2016 | 15:49

    Vučić za svaku situaciju ima adekvatan odgovor.

  • culafic vinka

    9. decembar 2016 | 16:48

    Premijer je dostojanstveno poslao poruku na negodovanje hrvatske javnosti na nase slatke proizvode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA