≫ 

Preminuo bivši šef Koštuničinog kabineta

Nikitović je bio doktor filozofskih nauka i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika Vlade, a svojevremeno je bio i visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije

  • 20

Aleksandar Nikitović, nekadašnji šef kabineta premijera Vojislava Koštunice, preminuo je večeras u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Srbi otkrili šta misle o Titu, Vučiću i Tadiću - ko je za njih najbolji vođa svih vremena?

Nikitović je bio doktor filozofskih nauka i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika Vlade, a svojevremeno je bio i visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije.

Nikitović je rođen 12. decembra 1967. godine u Baru. Šef kabineta Vojislava Koštunice u Vladi Srbije bio je od 2004. do 2008. godine, kao i zamenik šefa kabineta Vojislava Koštunice u saveznoj vladi, od 2000. do 2003. godine.

Mnogi su tvrdili da je po uticaju bio drugi čovek u DSS-u dok je ova stranka bila na vrhuncu moći. Bio je glavni Koštuničin čovek u lobiranju u Crnoj Gori pred referendum o nezavisnosti i član srpske delegacije na bečkim pregovorima o statusu Kosova.

Nikitović je preuzeo kontrolu nad policijom odmah nakon udesa Dragana Jočića i bio je nadležan za upravljanje policijom tokom februarskih nereda u Beogradu 2008. godine za vreme mitinga "Kosovo je Srbija".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    10. decembar 2016 | 00:13

    Aleksandar je bio Vernik ,Castan Srbin, covek i otac sedmoro Dece. SRBIN KOJI JE DAO VELIKI DOPRINOS ZA SRBIJU , ZA VREME VLADE PREDSEDNIKA KOSTUNICE. MI KOJI SMO GA POZNAVLI I KOJI SMO BILI NJEGOVI SABORCI I PRIJATELJI DANAS SMO OSTALI BEZ PRIJATELJA i BRATA. NJEGOVOJ DECI I PORODICI DANAS JE NAJTEZE . NEKA MU JE VECNA SLAVA I NEKA POCIVA U MIRU. Milovan Milosevic

  • Trešnja

    9. decembar 2016 | 19:12

    Laka mu zemlja

  • Peki

    9. decembar 2016 | 19:27

    Saucesce porodici. Neka mu je laka zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA