≫ 

Srbi otkrili šta misle o Titu, Vučiću i Tadiću - ko je za njih najbolji vođa svih vremena?

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je ko su za Srbe najveće vođe svih vremena

  • 75

Građani Srbije veruju da je najbolji vođa bio Josip Broz Tito, Slobodan Milošević manje je popularan od Zorana Đinđića, ali je aktuelni premijer Srbije na drugom mestu, pokazuju rezultati istraživanja koje će biti predstavljeno u Beogradu.

TAJNE BELEŠKE FBI NA JEDNOM MESTU: Ono što u njima piše o Titu mnoge je bacilo u očaj

Istraživanje Demostata pokazuje da se za Tita izjašnjava 32 posto ispitanika, za Aleksandra Vučića tek jedan odsto manje – 31 posto, dok je na trećem mestu Zoran Đinđić s 11 posto glasova.

Nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević na četvrtom je mestu s tri posto glasova, a slede Boris Tadić i Vojislav Koštunica prema kojima je naklonost pokazalo dva posto anketiranih.

U ovom rangiranju imena šest ponuđenih lidera, Titu su, prema stepenu obrazovanja, prednost s 28 posto podrške dale sve obrazovne grupe, dok je Vučić s 25 posto u prednosti kod ispitanika srednjeg obrazovanja.

Ovo omnibus istraživanje javnog mnenja sprovedeno je u oktobru 2016. na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika, metodom direktnog intervjua licem u lice, a osmislio ga je i istraživački tim vodio sociolog Srećko Mihailović.

Istraživanje se bavilo i pitanjima o tome kako žive građani Srbije, čega se boje, nadaju li se promenama na bolje, a traženi su i odgovori ko vlada i ko ima moć da menja Srbiju, kakav je odnos građana prema demokratiji i političkim strankama i kakve šanse imaju potencijalni kandidati na predsedničkim izborima u Srbiji 2017. godine.

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovica

    16. novembar 2016 | 19:59

    Ako neko nesebično na prvom mestu stavlja interese države i građana onda je on neprikosloven a to upravo radi naš premijer.

  • Željko

    16. novembar 2016 | 19:33

    Vučića ljudi cene i poštuju!

  • Slavica

    16. novembar 2016 | 19:34

    Građani Srbije ogromnom većinom podržavaju politiku premijera Vučića, zato što je njegova politika okretuta budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA