SKUPŠTINA NASTAVLJA RAD: Danas o amandmanima na zakone o poljoprivredi

Izmenama Zakona o vodama predviđene su jasnije procedure o zakupu nekog vodnog prostora i o drugačijem upravljanju rekama

  • 1

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu raspravom o oko 140 amandmana na zakone iz oblasti poljoprivrede.

Bugarka Ekaterina Trendafilova predsednica suda za zločine OVK

Poslanici treba da razmotre amandmane na izmene zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju i o podsticajima u podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i na izmene Zakona o vodama.

Obrazlažzući izmene Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je pre dva dana u parlamentu rekao da ih je neophodno usvojiti po hitnom postupku kako bi poljoprivrednici u Srbiji imali pristup sredstvima iz IPARD-a u iznosu od 175 milona evra.

Ministar je tada rekao je da je izmenama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju predviđen širi obuhvat onih koji će imati pravo da ostvaruju podsticaje iz budžeta, a da će posebna pažnja biti usmerena na one koji se bave stočarskom proizvodnjom.

Izmenama Zakona o vodama predviđene su jasnije procedure o zakupu nekog vodnog prostora i o drugačijem upravljanju rekama, a naknade za odvodnjavanje više neće obračunavati Poreska uprava, već nadležna javna vodoprivredna preduzeća.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko_Shaner

    15. decembar 2016 | 13:43

    Ajde sad svi botovi kao jedan "Nadam se da ce zakon o poljoprivredi biti usvojen i da opozicija nece ometati rad skupstine".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA