≫ 

Vučić: Voleo bih da nastavim da radim ovaj posao! Jeremić i Janković favoriti na izborima

Vučić bi da nastavi da bude premijer, ali "ostaje da se vidi šta narod želi"

  • 42

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da stranački organi na kojima će biti doneta odluka o predsedničkom kandidatu stranke još nisu zakazani.

Šreder: Odlična odluka Vučića - Srbija ka EU, ali i dobra s Rusijom

Vučić je istakao da poštuje dosadašnji rad predsednika Tomislava Nikolića, a da bi on lično voleo da nastavi da obavlja premijersku funkciju.

- Voleo bih da ovaj posao nastavim da radim, a šta će sve da se događa i kako - o tom potom. Želim o svemu da razgovam sa Nikolićem i mislim da je on radio pristojno i da je dobre rezultate dao - rekao je Vučić za televiziju Prva, u emisiji sa bivšim kancelarom Nemačke Gerhardom Šrederom.

Premijer je rekao da parlamentarnih izbora "neće biti, ako ne budu neophodni". Odluka će biti doneta, ističe, na osnovu procene kako funkcionišu stavri u vladi i skupštini. Ako ih i bude, tvrdi, građani neće platiti nikakvu cenu, ukoliko "idu" zajedno sa predsedničkim.

- Zavisiće od toga da li će biti većine u parlamentu ili ne. Kako gledamo na budućost i da li možemo da sprovedemo ustavne reforme, koje jse moraju sprovesti najkasnije do druge polovine 2018. - objasnio je Vučić.

Podsetio je da su i prošli izbori prošli bez stvaranja deficita, ne zbog toga što je to stavio kao uslov MMF, već zbog discipline vlade.

Upitan da prokomentariše Nikolićevu izjavu da je ubeđen da će mu SNS i Vučić dati podršku, premijer odgovara da veoma poštuje predsednika i njegov rad, te da je sa njim više puta razgovarao o tome i da će nastaviti razgovore. Vučić smatra da je Nikolić, za razliku do dela javnosti koja potcenjuje njegov rad, obavljao dobro svoj posao, u interesu Srbije, da je omogućio stabilnost i nije "zabijao nož u leđa vladi", kada je na tome mogao da dobija poene, tokom teških reformi.

Printskin: TV Prva Printskin: TV Prva

Premijer je, navodeći da je on tema i meta svih onih koji su se kandidovali do sada, rekao da će SNS odlučiti o predsedničkom kandidatu kojeg će podržati, a da će u kampanji učestvovati najduže 25 dana.

Prema njegovom mišljenju, favoriti su Vuk Jeremić i Saša Janković, koje naziva "dosovskim kandidatima", Jeremića jer je bio u vlasti od 2004. do 2012. godine, a Jankovića, jer će ga podržati "dosovske stranke".

Navodeći da oni imaju ulogu "velikih favorita", Vučić je rekao da će SNS sa svojim kandidatom pokušati da kratkom i jezgrovitom kampanjom prikaže zašto je važna stabilnost i da se politika predsednika ne razlikuje od vladine politike, jer u suprotnom zemlja ulazi u haos i političke turbulencije.

ŠREDER: Drugi viču "ja hoću", a Vučić - radi

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder primetio je večeras, u emisiji Prve tv, da je u Srbiji situacija trenutno takva da "drugi viču ''ja hoću'', a Vučić radi".

Šreder je to rekao na pitanje šta bi savetovao srpskom premijeru kad je reč o kandidaturi za predsedničke izbore.

- Vučić nije čovek koji uvek mora da viče ''hoću ja''. To rade drugi, to će on uraditi kad bude trebalo - rekao je Šreder.

Dodao je i da ne želi Vučiću da deli savete javno, jer su iskazani saveti "više udarci, nego saveti".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka

    27. decembar 2016 | 22:54

    I ja bih volela da Vučić ostane premijer a Nikolić predsednik.

  • nina

    27. decembar 2016 | 23:12

    Zvanična kampanja za izbore još nije ni počela, a mi već imamo i favorite i pobednike. Dobro je to. Valjda je to demokratija. Međutim, po najnovijim istraživanjima SNS i dalje ima najveću podršku, tako da favoriti i pobednici razmislite malo.

  • Bretoven

    27. decembar 2016 | 22:53

    Jeremic i Jankovic nisu favoriti, favorit ce biti kandidat naprednjaka. Iako je vodjena nimalo popularna politika stednje, nadam se da narod razume koliko je to znacilo, bukvalno je zemlja spasena od bankrota. Verujem da ce politiku naprednjaka narod podrzati tako sto ce podrsku dati njihovom kandidatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA