≫ 

JEREMIĆ NAKON TERORISTIČKOG NAPADA U ISTANBULU UPOZORIO: Pitanje je trenutka kada će se nešto slično desiti u Srbiji

Srpska policija je reagovala na ovaj Jeremićev tvit i traži od njega da dostavi sve informacije koje ima

  • 62

Na Tviteru se povodom terorističkog napada uoči dočeka Nove godine u Istanbulu oglasio i Vuk Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koji je tvitom poručio da je samo pitanje trenutka kada će se tako nešto desiti i u Srbiji. Policija je reagovala na ova upozorenja  i zatražila da im Jeremić, ili bilo ko ko ima bilo kakvu informaciju, dostavi istu nadležnim organima.

SVEDOCI OPISALI PAKAO IZ NOĆNOG KLUBA U ISTANBULU: Terorista je upao i pucao po svemu što se miče!

- Stravičan teroristički napad u Istanbulu - molimo se za duše nastradalih. Pitanje je trenutka kada će se nešto slično desiti i u #Srbiji - napisao je Jeremić u tvitu.

Srpska policija je ozbiljno shvatila pretnje i traži da Jeremić dostavi informacije koje ima. Naime, nakon što je Jeremić svoje mišljenje podelio sa svojim pratiocima na Tviteru, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović.

Ukoliko imate neka saznanja na ovu temu, podelite ih sa nadležnim organima kako bismo to ispitali - glasio je odgovor Nebojše Stefanovića.

Nije poznato na šta je konkretno Jeremić mislio kada je napisao da se nešto slično Istanbulu može dogoditi i u Srbiji.

Preživeo teroristički napad pre tri nedelje, ali sinoć nije imao sreće!

Prema njegovim rečima, Srbiji je potrebna nova vojna doktrina i strateška dokumenta u vezi sa odbranom i bezbednošću, koji bi uzeli u obzir nove pretnje i trendove.

- Ko misli da će Balkan zaobići posledice ubrzane radikalizacije Bliskog istoka, na žalost, greši. Krajnje je vreme za bezbednosnu reviziju - dodao je Jeremić.

Podsetimo, oko 70 ljudi je povređeno, a najmanje 39 je poginulo u novogodišnjem napadu u noćnom klubu Reina u Istanbulu.

Foto: Tanjug/AP/IHA Foto: Tanjug/AP/IHA

Prema poslednjim informacijama turskog ministarstva unutrašnjih poslova, među poginulima ima najmanje 16 stranih državljana, prenosi BBC.

KRVAVA NOVA GODINA U ISTANBULU, 35 MRTVIH: Obukli kostime Deda Mraza i počeli da PUCAJU!

Ovaj teroristički napad dogodio se samo dve nedelje posle stravičnog ubistva ruskog ambasadra u Turskoj na izložbi fotografija.

Inače, turske vlasti su saopštile da se za napadačima još traga, ali još nije defintivno poznato da li je u pitanju jedan ili dvojica.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA