≫ 

MEDIJI hoće sa me POSVAĐAJU sa Vučićem: Mihajlović o predsedničkim izborima

Mihajlović kaže da o svojoj eventualnoj kandidaturi nije ni sa kim razgovarala

Nadam se da će Srbija dobiti predsednika koji će moći da izađe na kraj sa ogromnim izazovima koji su pred nama, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Sputnjik. Ona je dodala da o svojoj eventualnoj kandidaturi nije ni sa kim razgovarala.

NOVOGODIŠNJA ANKETA: Da se DANAS održavaju izbori EVO ko bi pobedio

OVO SRBIJU ČEKA U 2017. GODINI: Četiri ključna izazova pred državom (FOTO)

Na pitanje novinara da su mnogi u medijima najavljivali, da bi i ona mogla da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima, Zorana Mihajlović kaže da su to pre svega najavljivali određeni mediji, a onda to koristili u političke svrhe ne bi li napravili neke disonantne tonove između nje i SNS, nje i predsednika stranke.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi zaista nismo pričali o tome. Niko nikada nije sa mnom razgovarao o tome, niti je bilo razgovora na moju inicijativu, ali ono što je važno je da ćemo u martu mesecu ili ranije razgovarati o tome ko će biti naš kandidat. Neki drugi kandidati se maltene preporučuju - kaže ministarka građevinarstva.

Prema njenim rečima, puno ljudi se javlja, neki za koje čak ni mediji ne znaju ko su, a sebe vide kao kandidata za predsednika države.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kada je u pitanju kandidatura Saše Jankovića, Mihajlović smatra da bi bilo moralno da podnese ostavku na mesto Zaštitnika građana, jer kako kaže, mnogo smo se borili da institucije budu nezavisne.

- Mislim da ni za koga nije bilo iznenađenje da će Saša Janković da se kandiduje za predsednika, i to je njegovo pravo, i sasvim je u redu, ali ono što ja mislim je da je, kad se nalazite na čelu nezavisne institucije, moralno da se pomerite sa mesta zaštitnika i nastavite svoju kampanju do trenutka dok se ona ne završi - napomenula je Mihajlović.

(Sputnjik/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. januar 2017 | 15:28

    SNS ce odluciti ko im je najbolji kandidat i njega ce kandidovati

  • Nemanja

    3. januar 2017 | 23:29

    SNS se još nije izjasnila o kandidatu na predsedničkim izborima, svakako isti će imati veliku podršku gradjana. Mediji samo pokusavaju da stvore konflikt.

  • Ana

    3. januar 2017 | 18:24

    Mihajloviceva je trn u oku mnogima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA