Vulin: Predsednički kandidat Janković ne može da kontroliše MUP

Koja je sad uloga Saše Jankovića? Da li je on zaštitnik građana ili predsednički kandidat - upitao je Vulin

  • 61

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Saša Janković kao predsednički kandidat ne može da kontroliše državne organe i treba da podnese ostavku, a postupak kontrole MUP trebalo bi da prepusti svojim zamenicima. Vulin je naveo da u tom slučaju ne zna ko kontroliše MUP - da li kontroliše zaštitnik građana koji se zove Saša Janković ili kontroliše predsednički kandidat koji se zove Saša Janković.

Vučić: Tražićemo izručenje Haradinaja, nego šta ćemo! (VIDEO) (FOTO)

Četa Stojiljkovića kod premijera Vučića: Prijem za trinaestočlanu porodicu (VIDEO) (FOTO)

- Kako bilo ko može da ima poverenje u njegove naloge ili nalaze ukoliko je on predsednički kandidat - upitao je Vulin povodom toga što je kancelarija Zaštitnika građana pokrenula po hitnom postupku kontrolu u slučaju pritvaranja dvojice policajaca optuženih za odavanje službene tajne time što su medijima obelodonali da su prisustvovali memorijalnom skupu u Srebrenici 2015. godine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vulin je naveo da u tom slučaju ne zna ko kontroliše MUP - da li kontroliše zaštitnik građana koji se zove Saša Janković ili kontroliše predsednički kandidat koji se zove Saša Janković.

Istakao je da kakav god nalaz bude imao, u njega niko neće verovati i dodao da je to vrlo razumljvo iz prostog razloga što je to "uradio politički protivnik svojim političkim protivnicima".

- Saša Janković mora da podnese ostavku jer iz ovoga proizlazi da svaki predsednički kandidat može da kontroliše državne organe i svaki predsednički kandidat može da kontroliše koga god hoće i šta god hoće. Koja je sad uloga Saše Jankovića? Da li je on zaštitnik građana ili predsednički kandidat - naveo je Vulin odgovarajući na pitanje novinara.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar smatra da Saša Janković posao kontrole treba da prepusti svojim zamenicima koji treba da kontrolišu i rade sa državnim organima.

- Predsednički kandidat ne sme da radi sa državnim organima jer predsednički kandidat ne sme da kontroliše druge državne organe - zaključio je Vulin.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prema

    5. januar 2017 | 13:50

    Ti vuline, nisi dorastao Sasi Jankovicu. Skupi svoju stranku, sedite u jugo i pravo u istoriju...

  • Dag

    5. januar 2017 | 20:57

    Druze Vulin,sledi put, svog velikog - Vodje... (Uskoro ce izbori,treba biti pored - njega.Buducnost je - neizvesna.)...

  • gaga

    5. januar 2017 | 14:39

    Jankovic sedi na dve stolice i nasim parama placa politicku kampanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA