≫ 

OTKAZANA POSETA predsednika Nikolića Kosovu i Metohiji

Predsednik Tomislav Nikolić otkazao je odlazak na Kosovo i Metohiju

  • 47

Predsednik Tomislav Nikolić otkazao je odlazak na Kosovo i Metohiju, gde je u Štrpcu trebalo da provede Badnji dan. Prema našim informacijama, razlog za promenu plana je nekorektnost vlasti u Prištini, koja je na administrativnom prelazu više sati maltretirala predsednikove najbliže saradnike.

Biću bezbedan koliko i Srbi na KiM: Nikolić uoči posete Štrpcu

Nema prepreka za posetu Nikolića Štrpcu

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, koje je nadležno da izdavanje dozvola za posetu srpskih zvaničnika, saopštilo je da je zahtev Tomislava Nikolića odbijen.

Taj zahtev je, kako se navodi, odbijen pošto nije dostavljen onako kako je predviđeno sporazumom o međusobnim posetama visokih zvaničnika.

Predsednikov kabinet je u sredu objavio da će Nikolić na Badnje veče biti sa Srbima iz Štrpca, što je trebalo da bude njegova prva zvanična poseta južnoj srpskoj pokrajini od 2014. godine kada je na Vidovdan išao na Gazimestan.

Predsednik je neposredno pred planirani odlazak rekao da će u Štrpcu "biti bezbedan koliko i Srbi koji žive na Kosovu" i da je dužan da sledi njihovu sudbinu.

Ipak, rekao je i da će o bezbednosti razmišljati "ako i kada pređe Merdare".

Foto: Tanjug/Dimitreije Goll Foto: Tanjug/Dimitreije Goll

Jutros je Tanjugu u kosovskom MUP-u rečeno da nema nikakvih prepreka Nikolićevoj poseti. Komandir policijske stanice u Štrpcu Dragan Ivanović izjavio je pre podne da još uvek nemaju zvaničnu informaciju o dolasku Nikolića i da je očekuju u toku dana.

Međutim, u Prištini je bilo burnih reagovanja na hapšenje Ramuša Haradinaja u Francuskoj. Alijansa za budućnost Kosova zahtevala je od kosovske vlade da odmah prekine dijalog sa Srbijom, ali i da se ne dopusti ulazak predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U međuvremenu je iz Predsedništva stigla najava da će Nikolić sutra u 11 sati tradicionalno uneti badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon čega je praktično potvrđeno da se od posete Štrpcu odustalo.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosije X

    5. januar 2017 | 18:38

    E sad recite KOSOVO JE SRBIJA kad mora predsenik da traži dozvolu za ulazak.

  • Dzeko

    5. januar 2017 | 21:55

    Dakle Kosovo je ipak Kosovo

  • ♫♫♫♫♫♫♫♫

    5. januar 2017 | 17:16

    Kako to da predsednik države ne može da se slobodno kreće po svojoj teritoriji? Tomo,idi namerno i povedi Vučića sa sobom! Ti si vojvoda i kad se pojaviš ima Šiptrari da pobegnu u Albaniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA