78

Vučić: Savamala služi za uzimanje novca spolja za rušenje Vlade Srbije

On je ranije danas istakao da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade

Aleksandar Vučić
Foto: Marko Todorović

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić u intervjuu na televiziji “Prva” govorio je  o predstojećim predsedničkim izborima, rušenju o Savamali, Tomislavu Nikoliću, zaštitniku građana i ostalim protivkandidatima na predsedničkim izborima.

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Vlada osnovala Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP-a

– Ne razmisljam o izborima dan i noć, nemam vremena, za razliku od drugih koji se  bave samo da kažu nešto loše o meni, i ljudima sa kojima radim, ja imam obavezu da radim – rekao je Vučić u intervjuu Prvoj.

– Znali smo ko će biti protivnički kandidati, jedan od demokratskih kandidata je zloupotrebljavao državne instutucije, koristio je poziciju zaštitnika građana, a ustvari je predstavnik demokratske partije. Zaštitnik građana nema prava da se bavi politikom – rekao je premijer misleći na Sašu Jankovića.

Na pitanje novinara da li smatra da Janković nije dobro obavljao svoj posao zaštitnika građana, Vučić je odgovorio da je to besmisleno pitanje, jer “ne da ga nije dobro obavljao, nego ga nije uopšte obavljao”.

Premijer se osvrnuo i na višemsečeno pitanje o rušenju u Savamali za koje još nema krivca.

– Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio – sve ostalo je na nadležnim državnim organima –  rekao je Vučić za TV Prva.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Govoreći o predsedničkim izborima, premijer je istakao da su Saša Janković i Vuk Jeremić apsolutni favoriti, na trećem mestu je Vojislav Šešelj, a takođe je potvrdio da SNS još uvek nema kandidata.

Pokušaćemo da se suprotstavimo protivničkim kandidatima, njihovom novcu i medijskom uticaju – rekao je on.

Na pitanje da li će ostati premijer ako Jeremić ili Janković osvoje predsedničke izbore rekao je da neće želeti da pravi kompromise, kao i da ukoliko neko od kandidata demokrata pobedi na izborima, on neće želeti da ostane premijer.

On je ocenio da će “neki” pokušati da iskoriste predsedničke izbore ne da bi na njima pobedili, već da bi srušili Vladu Srbije i njene “dobre” rezultate i zemlju vratili u “kolotečinu prošlosti” – “vreme hiperinflacije i ogromnog deficita”.

Vučić: Poraz na predsedničkim izborima značio bi moj odlazak

On je takođe najavio da će sutra otvoriti Mumbajsku berzu i ocenio da će to ostati upisano zlatnim slovima u istoriji jednog brojčano malog, ali ne u duhovnom smislu malog naroda.

Podsetio je da je prošle godine to učinio šeik Muhamed, kao i da su prethodne godine na nacionalni praznik dolazili francuski predsednik Fransoa Oland, predsednik SAD Barak Obama.

– To je velika stvar za nas – dodao je on.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksandar Vučić, Predsednički izbori, Savamala
Popularni komentari
 • D
  Dag

  Pa dajte i vi,neku kintu,sta ste se – stisli?…
  (Nijedna vlada nije opstala, na sendvicima i sokovima.)…

 • M
  Milovan

  Jedino sto je za sada poznato je vekiki broj takozvanih predsednickih kandidata.
  Ocigledno je da imaju jedan cilj ,Uzeti sto vise glasova u prvom krugu kako bi oslabili poziciju i rejting kandudata SNS.
  Takodje se oseca uticaj stranaca i pojedinih domacih
  Struktura koje zele da ostvare svoje ciljeve preko ove gomile nespojivih kandidata.
  Zalosno je da niko od njih nema nikakvu politiku .Dosta nam je rusenja u nasoj zemlji i ljudi koji nisu uradili za svoju zemlju nista korisno.
  Godinama su krali narod i vreme Je da NESTANU IZ POLITICKOG ZIVOTA OVE LEPE ZEMLJE….

 • M
  Marko

  Potpuno se slazem sa izjavom Vucica, ali on ovo mora da resi i spreci dalje koriscenje ove price u predizborne svrhe i destabilizaciju zemlje.

foto dana

video dana