Dok se čeka izručenje Haradinaja, poternica protiv Hašima Tačija je i dalje na snazi

Ona je istakla da hapšenjem Ramuša Haradinaja dijalog između Beograda i Prištine ne može da bude doveden u pitanje, jer poternica za njim postoji od 2005. godine

  • 15

- U Srbiji je još na snazi poternica za predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, jer je postupak protiv njega u toku - rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

Vučić: Poraz na predsedničkim izborima značio bi moj odlazak

- U postupku protiv Tačija već postoji pravosnažna odluka za krivično delo terorizma, posle toga je došlo do proširenja optužnice za krivicno delo genocida i poternica u Srbiji je još na snazi, za razliku od zemalja u kojima je Interpol stopirao tu poternicu tako da se ne vidi u njegovom sistemu - precizirala je Kuburović za RTV.

Ona je istakla da hapšenjem Ramuša Haradinaja dijalog između Beograda i Prištine ne može da bude doveden u pitanje, jer poternica za njim postoji od 2005. godine.

- To je bilo poznato tokom pregovora, a Srbija nije bila uslovljena time da se poternica povuče - zaključila je ministarka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. januar 2017 | 01:00

    HARADINAJA I TACIJA TRGOVCA SRPSKIM ORGANIMA I DALJE CUVA,NATO ,BRISEL I CIJA !!!!!! SVI SU ONI UCESTVOVALI U ZLOCINU I IMALI KORISTI OD TRGOVINE ORGANIMA ZAKLANIH SRBA!!!!!!!!!!!! SVE JE TO ISTA TERORISTICKA BANDA!!!!

  • Војислав

    12. januar 2017 | 09:40

    Хашим Тачи и Адем Јашари су највећи злочинци из редова овк. Харадинај , Чеку и остала багра су мало ситније рибе али такође тешки злолинци

  • Vojo

    12. januar 2017 | 02:03

    Hapsi milicio!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA