8

Dačić: Kitarovićeva laže da u Hrvatskoj nema ustaštva!

- Hrvatska predsednica govori o (Vojislavu) Šešelju, a u svemu ovome direktno učestvuje vlast u Hrvatskoj - rekao je Dačić

Ivica Dačić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na tvrdnju predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da je izrekla očiglednu laž.

Kolinda Grabar-Kitarović: U Hrvatskoj nema ustaštva, ni fašizma, za razliku od Srbije

Pola sata smo slušali kako laprda o Srbima, jedno veliko NIŠTA: Indeks osuo paljbu po Kolindi

– Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Jevreja i Roma – Jasenovcu, podiže tabla sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni”? Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba rešiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu proteraju? – upitao je Dačić u saopštenju prosleđenom medijima.

Pomenuo je i rehabilitaciju Alojzija Stepinca, koji je bio na čelu komisije za pokatoličenje Srba i spomenik “ustaškom teroristi” Miru Barešiću, koji je ubio jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića, prenosi RTS.

Hrvatska predsednica govori o (Vojislavu) Šešelju, a u svemu ovome direktno učestvuje vlast u Hrvatskoj – rekao je Dačić.

Printskrin: HRT

Printskrin: HRT

Dodao je da toga nema ni u jednoj zemlji Evropske unije i da se ne može desiti da se u Nemačkoj ili Austriji negde čuje ili vidi nacistički pozdrav, ili da neko u Nemačkoj nazove ulicu po Hermanu Geringu ili Hajnrihu Himleru.

– I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma? – upitao je šef srpske diplomatije.

Hrvatska predsednica, dodao je Dačić, pita se od koga se Srbija brani pa nabavlja avione, ali se ne pita koga to Hrvatska hoće da napadne, pa nabavlja lansirne rampe.

– Podsetiću da je Nezavisna država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala deo Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i celu Bosnu i Hercegovinu – kazao je ministar.

Dačić je istakao da se u jednom slaže sa predsednicom Hrvatske – da se treba okrenuti budućnosti i dijalogom i “hladnom glavom” rešavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese, navodi se u saopštenju.

– Srbija je na to spremna, ali nije spremna da trpi uvrede i poniženja – rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / RTS)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Hrvatska, Ivica Dačić, Kolinda Grabar Kitarović, Srbija, Ustaštvo
Popularni komentari
 • D
  Dag

  Oni – spremni.mi -spremni…
  (A narod bezi – sto dalje.)…

 • Љ
  Љиљана

  Патриотизам за широке народне масе и ради ‘нових’, будућих избора. А Китановићева – знамо чија је она, и ко јој је шеф.

 • G
  Gallium

  Opet isto u krug samo

foto dana

video dana