Samo zahvaljujući Vučiću izbegnut oružani konflikt u centru Evrope: Železnjak o "slučaju voz"

Huliteljski i demonski zvuče izjave kosovskih Albanaca da su ''nacionalistički i provokativni'' prikazi fresaka srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu kojima je bio ukrašen voz - rekao je najbliži Putinov savetnik

  • 96

Samo zahvaljujući miroljubivosti i jakim nervima koje je u kritičnoj situaciji 14. januara ispoljilo rukovodstvo Srbije i lično premijer Aleksandar Vučić, nije došlo do izbijanja novog oružanog konflikta u centru Evrope. To je izjavio zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ i član Komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Sergej Železnjak komentarišući incident sa vozom koji je iz Beograda išao u Kosovsku Mitrovicu i morao da se vrati zbog pretnje kosovskih Albanaca.

AMERIKANCI PODRŽALI PRIŠTINU: Kosovo ima pravo da upravlja svojom granicom (FOTO)

KFOR je spreman za svaku situaciju

Po mišljenju ruskog parlamentarca, subotnji incident potvrđuje da se pripremaju provokacije usmerene na suprotstavljanje promenama koje će u politici SAD i NATO-a nastupiti posle inauguracije Donalda Trampa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Sada, kada tim novoizabranog predsednika SAD još nije formiran i nije na vlasti, važno je budno motriti i presecati dejstva koja podrivaju procese rešavanja konflikata na Balkanu - istakao je Železnjak za “Rusku reč”.

Smatra da rukovodstvo EU, koje je 19. aprila 2013. preuzelo odgovornost za sarađu Srbije sa kosovskim Albancija, i sada hitno treba da preduzme sve potrebne mere kako bi se obezbedila sloboda kretanja i zaštita prava, časti i dostojanstva Srba koji žive na teritoriji KiM.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Huliteljski i demonski zvuče izjave kosovskih Albanaca da su ''nacionalistički i provokativni'' prikazi fresaka srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu kojima je bio ukrašen voz -  naveo je Železnjak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    17. januar 2017 | 00:18

    Nama ne treba konflikt, ratno stanje i mobilizacija. Mi jesmo normalan narod i zelimo da razgovaramo jer tezimo ka normalnom odnosu sa susedima ali sta vredi! Amerika i njene ljubavnice nikada nece to da prihvate.

  • Kik

    16. januar 2017 | 22:19

    Sreća je pa je pravovremeno odreagovao i doveo do toga da zivoti, pre svega mladih ljudi budu spaseni.

  • MALIŠA MALIŠANOVIĆ

    16. januar 2017 | 22:18

    Verujem da su svi postupci Nikolića usaglašeni sa Rusijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA