≫ 

Vučić dočekao Zvizdića ispred Palate Srbija: Tema razgovora zajednička budućnost i relaksacija odnosa

Bosanskohercegovački premijer je sa delegacijom doputovao sinoć u Beograd, a na aerodromu Aerodromu "Nikola Tesla" ih je dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

  • 53

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je ispred Palate “Srbija” predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, koji predvodi delegaciju BiH u zvaničnoj poseti Beogradu.

Vučić poručio narodu: Ako ste platili struju više nego što je očitalo brojilo, vratićemo vam novac (FOTO)

Intoniranjem himni Srbije i Bosne i Hercegovine ispred Palata "Srbija" počela je zvanična poseta delegacije BiH Beogradu, a potom slede zvanični sastanci.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je najavio da će sa Zvizdićem razgovarati o važnim pitanjima za dve države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti, dok je Zvizdić uoči posete izrazio uverenje da će njegov susret s premijerom Vučićem rezultirati pozitivnim uticajem na ukupnu relaksaciju odnosa Srbije i BiH.

Predsednik Vlade Srbije je sinoć bio domaćin Zvizdiću i na radnoj večeri po dolasku delgacije BiH u Beograd.

Bosanskohercegovački premijer je sa delegacijom doputovao sinoć u Beograd, a na aerodromu Aerodromu "Nikola Tesla" ih je dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

U srdačnom i neformalnom razgovoru obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog posete Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa u cilju zajedničke i stabilne budućnosti.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Delegaciju BiH, osim Zvizdića, čine i zamenik predsedavajućeg i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamenik predsedavajućeg i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljnih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    23. januar 2017 | 11:44

    Srbija je spremna da se sedne za sto i dogovore

  • Mile

    23. januar 2017 | 11:40

    Dobrosusedski odnosi su jako bitna stvar. To svakome mora biti jasno. Svadje i ratovi nas nikuda nisu odvele, vesc nanele ogromnu stetu svima nama.

  • Aco

    23. januar 2017 | 13:20

    Lep doček za lep početak zajedničke saradnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA