≫ 

SRBIJA U OPASNOSTI, najgori lopovi bi da se vrate na vlast: Vučić u obraćanju građanima Inđije

Prete nam jer smo poštenjem, radom i trudom uspeli da nadoknadimo sve ono što su krali i pljačkali i uspeli da vratimo Srbiji nadu - rekao je Vučić

  • 91

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da se nad Srbijom nadvila velika opasnost jer oni koji su je godinama razarali žele da se vrate na vlast. Vučić je poručio da ih se ne plaši i da će ih pobediti ponovo.

VUČIĆ ČESTITAO PUTINU: Čvrsto nameravamo da sarađujemo sa Jedinstvenom Rusijom

NE IGRAJTE SE ORUŽJEM: Vučićeva poruka Prištini uoči nove runde dijaloga

Vučić je u obraćanju građanima u Inđiji, gde je prisustvovao otvoranju novog pogona kompanije IGB automativ, rekao da su državom pre samo nekoliko godina upravljali tajkuni i "najgori lopovi", a da ti isti sada žele da se vrate na vlast, drže pridike.

- Prete nam jer smo poštenjem, radom i trudom uspeli da nadoknadimo sve ono što su krali i pljačkali i uspeli da vratimo Srbiji nadu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je dodao i da bi oni koji su "razarali zemlju godinama i decenijama, uništavali industriju u Inđiji, Vojvodini i Srbiji", danas ponovo da se vrate na vlast.

- Moja poruka za njih, ali i za vas - nismo ih se nimalo uplašli, mogu da viču, da izmišljalju, da izvlače neistine, borićemo se ne za sebe kao što su se oni borili samo za sebe, već za zemlju, našu decu, za našu budućnost, a vi se spremite uskoro krećemo pobedićemo ih ponovo - istakao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao da je za predizbornu kampanju potrebno 35 do 40 dana i da će Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, tokom nje odgovoriti borbenošću, i da se neće predati.

Vučić je novinarima rekao da razmišlja i o predsedničkim i o parlamentarnim izborima.

- Razmišljao sam i o parlamentarnim izborima , o svemu sam razmišljao i nastaviću da razmišljam - kazao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posao za 600 ljudi, otvoren nov pogon nemačke kompanije

Mir i stabilnost su najvažniji, poručio jeVučić obraćajući se radnicima u fabrici IGB automatik, koje je pozvao da zbog toga još više rade, a nemačke investitore da još više ulažu u Srbiju.

Vučić je, prilikom otvaranja novog pogona kompanije IGB automatik u Inđiji, rekao da je i na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu video da se mnoge stvari menjaju, neke na bolje, neke na lošije, da niko ne zna šta će se dešavati u 2017. godini, da je region osetljiv, mir zato najvažniji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ukoliko samo za trenutak skrenete pogled sa upravljača, voz može da isklizne sa šina - upozorio je premijer i podvukao da je stabilnost nešto na čemu svi treba da rade.

On je nemačkim investitorima poručio da nigde neće moći da nađu uslove za poslovanje kao u Srbiji, obučenu radnu snagu i garanciju pune bezbednosti i sigurnosti investicija.

Kako je dodao, u Srbiji će dobiti bar za pet odsto bolju ponudu nego u drugim zemljama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Srećan sam što sam ovde, ovo je 59. fabrika ili ovako veliki pogon koji otvaram u Srbiji -rekao je Vučić i poručio da je vlada tu da pomogne radnicima i građanima.

Novi pogon nemačke fabrike završen za osam meseci, u međuvremenu je zaposleno 600 radnika, iako je ugovorom dogovoreno 510 radnika, te naglasio da je vlada za to izdvojila 1.400.000 evra.

Plaćena je prva tranša od 560.000 evra i ne kasni se u isplaćivanju, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- To je važno za privlačenje investitora, da ljudi uvek mogu da računaju na punu sigurnost pri skapanju ugovora - naveo je Vučić i dodao da je Srbija ponosna što je važan invesitor za čijim proizvodom je sve veća potražnja.

Vučić je rekao da je uveren da će ta fabrika do kraja godine zaposliti i 1.500 radnika, između ostalog i inženjere, te da će povećati plate i bonuse.

Premijer je rekao da živimo u regionu u kojem je lako govoriti, a mnogo teže učiniti nešto, gde su reči jeftine, a rad skup, gde se lako kritikuje, a odgovrnost je teško pronaći.

- Ono što smo obećali u aprilu, danas ispunjavamo - rekao je Vučić i dodao da 600 zaposlenih radnika danas jasno pravi razliku između lažnog i stvarnog jer su pobedili nezaposlenost i imaju siguran posao i budućnost.

Naveo je da zna da se ne živi lako, da radnicima nije lako, ali da samo radom može da se napreduje, jer ništa neće pasti s neba.

Koridori će biti gotovi bez obzira na probleme sa jednom stranom firmom

Vučić je izjavio i da će se Vlada postarati da koridori budu završeni uprkos problemima sa jednom stranom kompanijom koja radi na manjem delu "istočnog kraka".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Biće završeno uprkos problemima sa jednom stranom kompanijom koja radi jedan deo na istočnom kraku, kao što imamo probleme s našim kompanijama koje rade na deonici Levosoje-Srpska Kuća - rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

Na pitanje da li će Koridor 10 biti završen, Vučić je prvobitno odgovorio:

- Interesantno mi je kako to ide i da se u dobrom smeru Srbija menja. Nekada niste ranije pitali, zato što se znalo da nikada ništa neće da bude završeno -

Verujem Lončaru, smena ako se pokaže drugačije

Premijer je rekao i da je pitao ministra Zlatibora Lončara za fotografiju na kojoj je s jednim kriminalcem, a koja je nastala pre više godina, i da mu je on rekao da je nastala nakon operacije oca tog čoveka, te da nema veze ni sa kakvim kriminalnim.

Kako je naveo, ministar mu je objasnio da je reč o slici nastaloj posle operacije Spasojevićevog oca i da su ga potom pozvali u obližnji kafić da mu zahvale.

Premijer je rekao da veruje Lončaru, da smatra da je nešto bilo u vezi s kriminalom da se ne bi ni slikao, ali je dodao ukoliko se pokaže da je ministar učestvovao u bilo kakvim kriminalnim radnjama, da će istog trenutka biti smenjen i naravno procesuiran.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    24. januar 2017 | 14:40

    Verujem da narod više nije tako naivan pa da ponovo pokloni glas onima koji su bili na vlasti pre ove Vlade.

  • Јасмина

    24. januar 2017 | 13:24

    Ако је народ паметан,неће то дозволити....

  • Danilo

    24. januar 2017 | 14:31

    Narod to nikada nece dozvoliti!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA