Što ste se izvinjavali Amerikancima? Nezgodna pitanja na Jeremićevoj tribini (VIDEO)

Vučetić uputio nezgodna pitanja Jeremiću na tribini u Trsteniku, za koja tvrdi da postoje dokazi u zvaničnim depešama Američke ambasade

  • 36

Kako komentarišete to što se ste javno izvinjavali Amerikancima zbog anti-američke retorike, pravdajući to predizbornom kampanjom? Kako komentarišete to, što ste zastupali stav da Srbija treba da postane punopravna članica NATO i da naša država ne treba da ima izgrađen pravni poredak na KiM? Ovo su pitanja, koje je Predrag Vučetić ispred Grupe građana "Bela lađa" uputio Vuku Jeremiću, kandidatu za predsednika Srbije, na predizbornoj tribini u Trsteniku.

Kupovina popularnosti na internetu ne donosi sigurne glasove na izborima

PREDSEDNIČKI IZBORI KAO BIZNIS: Kandidati mogu da zarade i do 1,5 miliona evra

Iako zvanična kampanja za predsedničke izbore u Srbiji još uvek nije počela, Vuk Jeremić se već dve nedelje nalazi u obilasku zemlje. Na tibini u Trsteniku, susreo se sa neprijatnim pitanjima, koje mu je upitio Predrag Vučetić ispred Grupe građana "Bela lađa".

Mada, su se složili oko prvog pitanja da u Srbiji postoje političari koji sede na dve stolice i da kod istih ne postoji prisustvo jasnog državnog stava, preostali deo polemike nije doneo laka pitanja za bivšeg ministra spoljnih poslova.

Printskrin: Youtube/Marjan Ivković Printskrin: Youtube/Marjan Ivković

Upravo mu je Vučetić postavio pitanja vezana za period, kada je Jeremić obavljao pomenutu funkciju.

- Kako komentarišete to što se ste javno izvinjavali Amerikancima zbog anti-američke retorike, pravdajući to predizbornom kampanjom? Kako komentarišete to, što ste zastupali stav da Srbija treba da postane punopravna članica NATO i da naša država ne treba da ima izgrađen pravni poredak na KiM - pitao je Vučetić, koji ovom prilikom najavio i svoju kandidaturu za predsednika Srbije.

Na sva pitanja Jeremić je odgovorio da to nije tačno, mada je Vučetić do kraja polemika tvrdio da je to zapisano u zvaničnim dokumentima Ambasade SAD u Beogradu.

Vuk Jeremić

Sličnu tvrdnju izneo je i lider SRS Vojislav Šešelj u knjizi "Vikiliks mi javlja - Drugi deo".

U knjizi su objavljene depeše Ambasade SAD u Beogradu koje, kako smatra, dokazuju da su predstavnici vlasti od 2000. godine, među kojima i predsednički kandidat Vuk Jeremić, bili pod direktnom kontrolom američkog ambasadora.

Kako je izgledala polemika Jeremića i Vučetića, možete pogledati u videu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. januar 2017 | 13:49

    Povika na Vuka,a lisice ,meso - jedu...

  • Тутор

    27. januar 2017 | 18:19

    Овај се можда извињавао за реторику депешом, а један се лично извињавао Клинтоновима што су нас бомбардовали и дао два милиона $ приде.

  • dr. Rusofil

    27. januar 2017 | 19:28

    Lik radi za zapad to se zna .... nije vrijedan pomena i glasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA