Mediji u Prištini: Trampova administracija uz Kosovo!

"Kosovo je primer koji pokazuje šta se može desiti kada međunarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa"

  • 60

Prištinski mediji tvrde da nova američka administracija smatra da Kosovo treba da formira vojsku i da očekuje da će Beograd priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova pre ulaska u EU, javljaju prištinski mediji.

Mej i Tramp ocenili da je prerano za ukidanje sankcija Rusiji

OBEĆANO-ISPUNJENO: Samo nekoliko sati nakon Trampove zabrane, prve muslimane vratili sa aerodroma

Sa dolaskom nove administracije predsednika Donalda Trampa, politika SAD prema Kosovu ostaje ista, navode kosovski mediji, prenosi RTK.

Televizija "Kljan Kosova" tvrdi da je, u delu dokumenta od 56 strana koji se odnosi na američku odbrambenu reformu, novi ministar odbrane SAD Džejms Matis napisao da Kosovo treba da formira svoju vojsku i da se veruje da će "Srbija priznati Kosovo pre nego što obe zemlje uđu u EU".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako navodi prištinska televizija, on je napisao da je Kosovo primer koji pokazuje šta se može desiti kada međunarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa i da će biti predloženo smanjenje broja trupa u skladu sa situacijom na terenu, ali da je za sada Kfor odlučan da osigura bezbednost u regionu.

- Pre nego što se smanji broj američkih vojnika na Kosovu, bezbednosne snage Kosova treba da dobiju mandat za unutrašnju sigurnost i teritorijalnu zaštitu, za šta su neophodne ustavne promene, uz podršku skupštine - napisao je Matis, tvrdi "Kljan Kosova".

Matis je pohvalio napore EU u odnosima prema Beogradu i Prištini, dodajući da se očekuje da Beograd prizna nezavisnost Kosova pre članstva u Uniji.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    28. januar 2017 | 21:54

    Srbija nikada neće priznati KiM niti ko sme tako nešto da potpiše. Može da ga priznaje ko god hoće to je srpska zemlja i tačka. Albanci su gosti koji su zloupotrebili gostoprimstvo. Zasad je situacija takva kakva je a promeniće se sigurno kad tad.

  • @ Kiki

    28. januar 2017 | 21:05

    Pa protiv Trampa je bio ceo svet Ja sam pisao komentare Ali naivni rusi i jos naivniji srbi su mu verovali Eto vam ga sad A ni Putin nije bolji Videcete kad prizna kosovo Trazili ste gledajte Use i u svoje kljuse

  • Ccc

    28. januar 2017 | 19:38

    Al lazu i ulizuju se...ko jim je u dna zapisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA