≫ 

OBEĆANO-ISPUNJENO: Samo nekoliko sati nakon Trampove zabrane, prve muslimane vratili sa aerodroma

Izvori iz kairskog aerodroma su izjavili da je petorici iračkih i jednom jemenskom putniku zabranjeno da se ukrcaju na let egipatskog avioprevoznika od Kaira ka Njujorku

  • 27
Inaguracija Donalda Trampa Foto: Tanjug/AP

Mohamed Al Ravi, bivši novinar "Los Anđeles Tajmsa", objavio je na Fejsbuku da je i njegovom 71-godišnjem ocu zabranjeno da se ukrca u avion koji je iz Katara trebalo da leti za SAD, zbog odluke predsednika SAD, Donalda Trampa.

Tramp povlači nove, još drastičnije poteze: Zabranjuje ulazak u SAD muslimanima iz ovih 7 zemalja

"Moj 69-godišnji tata je u Kataru. Pošao je da nas poseti, ali je vraćen u Irak. Neki američki zvaničnik mu je rekao da je Tramp otkazao sve vize", napisao je Al Ravi na Fejsbuku.

Prema informacijama koje se dele na društvenim mrežama, izvori iz kairskog aerodroma su izjavili da je petorici iračkih i jednom jemenskom putniku zabranjeno da se ukrcaju na let egipatskog avioprevoznika od Kaira ka Njujorku zbog naredbe američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska državljana određenih zemalja u SAD.

Američka kompanija "Gugl" pozvala je u SAD članove svog osoblja koji žive na prekomorskim teritorijama, nakon što je novi predsednik Donald Tramp doneo izvršnu uredbu kojom se ograničava ulazak u zemlju državljanima sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Iz kompanije "Gugl" rekli su Bi-Bi-Siju da su zabrinuti zbog te uredbe i bilo kakvih mera koje bi mogle da blokiraju ulazak mnogih talentovanih ljudi u SAD.

"Gugl" je pozvao oko 100 članova osoblja da se vrate iz prekomorskih oblasti, dok je "Majkrosoft" upozorio svoje akcionare da bi imigraciona ograničenja mogla da imaju značajan uticaj na poslovanje te kompanije.

Nova Trampova uredba mogla bi da znači da hiljadama građana Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije možda neće biti dozvoljeno da se ukrcaju u avione koji lete ka SAD.

Prema juče potpisanoj uredbi, državljanima šest zemalja vize neće biti izdavane u naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA