NAPAD TERORISTE KAMIKAZE: Stravični detalji albanskog paklenog plana za zaustavljanje "SRPSKOG VOZA"

Aleksandar Vučić otkrio kako je jedan od albanskih terorista bio pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda

  • 39

Pažnja cele Srbije 14. januara bila je usmerena u putovanje jednog voza. Prozvan "Srpski voz" koji na 21 svetskom jeziku nosi poruku "Kosovo je Srbija", postao je predstavnicima privremenih institucija u Prištini izgovor da na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosovo i Metohije pošalju pripadnike specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima. Čini se da su minuti delili od novih srpskih žrtava. Ova rečenica dodatno dobija na težini, posle otkrivanja detalja plana, kako je zapravo Hašim Tači nameravao da zaustavi ulazak voza u Leposavić.

 

Pojačani pokreti vojnih jedinica u Raškoj uoči dolaska Vučića (FOTO)

 

ROSU PATROLIRA U SRPSKIM ENKLAVAMA: Legitimišu i uznemiravaju građane

 

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

 

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

 

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU sa dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, bile su raspoređene na železničkoj stanici u Donjem Jarinju. Takođe su, mimo odobrenja NATO došli sa 17 oklopnih vozila na magistralni put, koji povezuje sever Kosova sa Prištinom.

 

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

 

Idealno pripremljen teren za krvavu pravoslavnu Novu godinu.

 

Premijer Aleksandar Vučić je tada na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je njegova odluka bila da zaustavi voz u Raški, i da pokažemo svima da želimo mir.

 

Stiče se utisak da su naelektrisanoj atmosferi za dlaku izbegnuti oružani sukobi i nove srpske žrtve.

 

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

 

Međutim, opasnost je bila veća, nego što se tada činilo. Hašim Tači je imao gori plan, nego što se u prvi mah činilo.

 

Naime, jedan od nekadašnjih albanskih terorista bio je pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda.

 

- Oni koji su našli mašinovođu teroristu da ide u suprotnom smeru. Mi imamo imena, samo smo čuvali krhki mir - otkrio je detalje paklenog plana premijer Aleksandar Vučić, na sinoćnjoj konferenciji za novinare u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški.

 

Zbog svega navedenog, ne čudi strah Srba sa severa i juga Kosova i Metohije, koji su uplašeni zbog atmosfere koja se stvara, a koja podseća na onu koja je bila u vreme pogroma srpskog naroda. To su, takođe sinoć rekli zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, u pauzi razgovora sa Vučićem.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    3. februar 2017 | 15:22

    I Taci i taj nazovi masinovodja su budale. Voz ne ide po putu pa moze da skrene levo desno i prodje kuda vozac zeli. Voz ide po sinama, a deo pruge do K.Mitrovice kontrolise nase osoblje. Prostim okretanjem skretnice poslaki bi lokomotivu na slepi kolosek ili ostavljanjem skretnice u polu polozaju gde dolazi do iskakanja lokomotive iz sina. Taj glupi plan toliko je glup da se meri sa tezinom lokomotive od 100 tona. Drugo g-dine premijeru sledeci put posaljite veliku dizelku poznatu kao Kenedijevka okrenutu njuskom unapred pa neka je cekaju i svi specijalci ROSU i KFOR ako hoce. Pocistice ih kao metlom. Spreman sam licno da se popenjem na tu lokomotivu i krenem put Mitrovice.

  • SRBIN

    3. februar 2017 | 14:57

    Videce oni sad kad stignu migovi, tenkovi, bdrm2 oklopna vozila, helikopteri, pa ima da ih razvijemo za 42 h

  • milorad

    3. februar 2017 | 16:11

    Upali vatru pa je gasi. Ko bre pametan zove vuka na rucak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA