≫ 

Kako je Vučić ostvario dečački san: Pročitajte PREDSEDNIKOV SASTAV IZ 4. RAZREDA osnovne škole (FOTO)

Pre tačno 38 godina, Aleksandar Vučić, tada devetogodišnji učenik IV-5 OŠ "Branko Radičević" uradio je sastav na temu "Tebi Republiko". U tom sastavu današnji predsednik Srbije piše da on "uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohađao je OŠ "Branko Radičević" na Novom Beogradu u Bloku 45. On je 1979. godine išao u četvrti razred i bio odeljenje IV/5, baš u vreme kada je 36 godina posle ključne sednice AVNOJ-a u Jajcu, 29. novembra, stvorena Jugoslavija. Povodom Dana Republike, Vučić je napisao pismo svojoj tadašnjoj domovini - Jugoslaviji, a sada, 38 godina kasnije ovo pismo ima poseban značaj, ali i posebnu težinu... i za samog predsednika Srbije, ali i za njegovu domovinu - Srbiju.

Vučić zamolio Austriju: Podržite svaki dogovor Srba i Albanaca

Tada devetogodišnji školarac Aleksandar, piše kako svojoj zemlji povodom njenog rođendana poklanja buket crvenih ruža pun mira, radosti, sreće i najlepše slobode. Zahvalan je svojoj zemlji što je u tom trenutku, 36 godina ranije u Jajcu izborila temelje moderne države.

Foto: Tanjug/Zoran žestić Foto: Tanjug/Zoran žestić

Osvrće se na sve ljude koji su takođe zahvalni na tome, a posebno ističe da on "uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane".

Fotografija njegovog pisma-sastava pojavila se na Fejsbuku, u grupi "OŠ Branko Radičević", a postavio je neko od njegovih prijatelja iz odeljenja.

Reč je o generaciji 1970.

Ovo je njegov sastav:

Foto: Facebook/OŠ Foto: Facebook/OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ"- BLOK 45, NOVI BEOGRAD

Na osnovu pisma devetogodišnjeg dečaka zaključuje se da je bio izuzetno ambiciozan i da je znao da želi da unapredi svoju zemlju, da stvara i gradi, što danas i čini. Pored brojnih obnovljenih i novih fabrika, izgradio je i auto-put, ali i nekoliko tunela, pa ako je suditi po tim rezultatima Aleksandar Vučić je ostvario svoj dečački san.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    6. februar 2017 | 14:17

    Vidi se da je bio dobar đak. I sada je dobar premijer. Zna cilj i stremi mu. Svaka čast.

  • olgica

    6. februar 2017 | 13:28

    Ovo je dokaz da se decacki san moze ispuniti

  • Nikolina

    6. februar 2017 | 14:45

    Ovo je dokaz da se uz trud i rad snovi mogu ostvariti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA