Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreativni pristup učenju profesora Marka Pavlovića: Osmesi dece pokazuju koliko je bio uspešan

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marko Pavlović je ispričao kako je došlo do realizacije radionice

  • 0
Marko Pavlović, Jastrebac Foto: Jugmedia.rs

U selu Jastrebac kod Vlasotinca postoji četvororazredna škola koja je zapravo istureno odeljenje OŠ "Siniša Janić", u kome se obrazuju učenici od prvog do četvrtog razreda i predškolci. Na predlog profesora engleskog jezika Marka Pavlovića organizovana je uskršnja radionica, a ideju su prihvatili vaspitačice, dva učitelja i pomoćna radnica. Odeljenje je sadržalo petnaestoro dece.

Oni su sakupili novac i napravili paketiće, a u ulozi uskršnjeg zeke našao se njihov nastavnik.

Marko Pavlović je ispričao kako je došlo do realizacije radionice, a osmesi učenika su najbolji pokazatelj koliko je bila uspešna, kako prenosi JugMedia.rs.

"Svojim dugogodišnjim radom u prosveti, naučio sam da kreativnim pristupom škola postaje lepše mesto za rad i učenje. Tako smo i ove godine odlučili da napravimo uskršnju radionicu za đake izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Siniša Janić" u Jastrepcu, gde predajem engleski jezik. Ja sam bio uskršnji zeka – Easter Bunny koji je došao u posetu mališanima. Učenici su dobili zadatak da me uhvate i na taj način "zarade" svoj uskršnji paketić. Nije bilo lako, ali su đaci uspeli u tome. Mališani su onda dobili svoje paketiće i sa zekom razmenili nekoliko rečenica na engleskom jeziku, što je podgrejalo sumnju da se iza maske krije nastavnik. Ovu radionicu ne bih mogao da izvedem bez pomoći svojih kolega učitelja, vaspitačice i pomoćne radnice. Sa malo truda i dobre volje uspeli smo da usrećimo decu pred praznik", objasnio je Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA