≫ 

Dačić: Zajednički kandidat može da bude samo jedan čovek - Vučić. Haradinaj je ratni zločinac!

Upitan da li će za podršku tražiti mesto premijera on je rekao da je na toj poziciji već bio i da ne vidi razlog zašto bi to ponovo tražio

  • 90

Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da vladajuća koalicija još nije donela odluku o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore, ali da njegova stranka ostaje pri stavu da će podržati kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom krugu, a to je Aleksandar Vučić.

Dačić poručio iz Vašingtona: Upoznali smo Amerikance sa situacijom na Kosovu, moguć napad na Srbe

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Ili Vučić predsednički kandidat, ili cvetna revolucija

DAČIĆ U VAŠINGTONU: Podrška SAD dijalogu i smirivanju tenzija

- Želim jasno da kažem i ponovim stav SPS- JS koji smo preneli i Aleksandru Vučiću. Mi smo u državnom interesu, ukoliko je stalo da imamo političku stabilnost, spremni da podržimo zajedničkog kandidata koji ima šanse da pobedi u prvom krugu. To znači da je kandidat Aleksandar Vučić - poručio je Dačić gostujući na RTS.

On kaže da je čitao istraživanja i napise u medijima da Nikolić može da pobedi bez podrške SNS i Vučića i dodaje da "jedva čeka da se Nikolić kandiduje bez SNS-a".

- To su besmislice koje imaju za cilj da se kandiduje neko ko ne može da pobedi. Voleo bih da to vidim, da se kandiduje bez podrške SNS-a i Vučića. U tom slučaju ja ću lično svom snagom podržati Vučića i pobediće u prvom krugu - naglasio je lider SPS-a.

On kaže da stav SPS-JS ostaje da će podržati zajedničkog kandidata ukoliko to bude Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Vučić plus Dačić jednako je pobeda u prvom krugu - naglasio je on.

Upitan da li će za podršku tražiti mesto premijera on je rekao da je na toj poziciji već bio i da ne vidi razlog zašto bi to ponovo tražio.

- Ovde se ne odlučuje samo o Nikoliću već o svima nama. Imao sam mnoge predsednike koji su donosili pogrešne odluke u vezi predsedničkih izbora. Mi hoćemo da pobedimo nećemo da izgubimo, zato podržavamo pobednika - zaključio je Dačić.

Ramuš Haradinaj želi sebe da predstavi kao političku žrtvu, a on je ratni zločinac, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da Priština nema pravo po rezoluciji 1244 da formira vojsku Kosova i da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga.

- Oni ne mogu bez glasova Srpske liste da donesu takvu odluku. Na to nemaju pravo po rezoluciji 1244 i takva odluka je nelegalna. Po toj rezuliciji jedine oružane snage su UN - KFOR - pojasnio je Dačić za RTS.

On je dodao da Prištinu ne zanimaju stavovi UN, te da je pokušaj formiranja oružanih snaga Kosova dodatni faktor nestabilnosti i da će se Srbija boriti protiv toga svim političkim sredstvima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dačić je uveren da ne postoji mogućnost da poslanici Srpske liste glasaju za formiranje vojske Kosova.

- Ako poslanici glasaju u skladu sa interesima srpskog naroda koji živi na KiM onda neće glasati za formiranje vojske Kosova - naglasio je on.

Govoreći o slučaju Ramuša Haradinaja on je istakao da kosovski političar želi sebe da predstavi kao političku žrtvu što, kako kaže, nije tačno.

- On je ratni zločinac. Francuski sud odložio je odluku, zakazao novo ročište za 2. mart, tražeći nova dokumenta od srpske vlasti - pojasnio je Dačić.

Dodaje da se političkim pritiscima pokušava da oslobodi ratni zločinac i da počinje da veruje da EU želi da legalizuje da su ratni zločini protiv srpskog naroda dozvoljeni i nekažnjivi.

- Nije reč o ratnim zločinima za koje je suđeno pred sudom u Hagu, već o zločinima počinjenim posle 1999. godine posle dolaska KFOR-a. Očekujemo da sud odluči po pravu - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    10. februar 2017 | 11:38

    Koliko god dizali prasinu i svim silama pokusavali da ga ponize i omalovaze, Vucic ide do pobede u to sam siguran zato sto ima veliki broj ljudi koji ga podrzava!

  • ziko

    10. februar 2017 | 11:31

    Za nekoliko dana vrh stranke odrediće smernice za izbornu utakmicu i tada će svima biti jasno da pobeđuje kandidat SNS u prvom krugu.

  • Ozren

    10. februar 2017 | 11:37

    Treba podrzati zajednickog kandidata, ne treba dozvoliti Jankovicu i Jeremicu da se sepure.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA