"Divan dan" za predsednika: Nikolić delio ordenje, hor njemu poklonio pesmu (FOTO)

Na kraju svečanosti u Predsedništvu Srbije, Nikoliću je priređeno iznenađenje, kao svojevrstan rođendanski poklon

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom Dana državnosti, 15. februara, u zgradi Predsedništva uručio je odlikovanje za istaknute ličnosti i institucije. Međutim, na kraju svečanosti i Nikoliću je priređeno iznenađenje, kao svojevrstan rođendanski poklon.

Srbija obeležava Dan državnosti (FOTO) (VIDEO)

Nikolić o kandidaturi za predsednika: Dogovorićemo se...

Predsednik je uručio 84 odlikovanja, a svečana dodela počela je izvođenjem himne Srbije "Bože pravde".

Kako je rekao, njega kritikuju kako "deli odlikovanja šakom i kapom", ali je on ponosan na to što zaslužnih ljudi ima toliko i tužan što ne stiže do svakog koji zavređuje da mu se Srbija oduži.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Znam da danas niko od takozvanih dušebrižnika neće izgovoriti ni jednu jedinu reč protiv bilo koga od vas. A i kako bi, kome od vas su dorasli do ramena - rekao je predsednik.

Hor "Kolegijum muzikum" potom je izveo pesmu "Ovo je Srbija", a u ime Komisije za dodelu odlikovanja prof. Sima Avramović obrazložio je zbog čega su odlikovani pojedinci i institucije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U ime odlikovanih zahvalio se predsednik SANU Vladimir Kostić, koji je rekao da su pojedinci i institucije odlikovani ne zbog svojih dela, kreativnosti u užoj oblasti kojom se bave u poslu, već i zbog svoje građanske vrline, koja stremi putevima osvajanja sloboda, demokratije, odgovornosti da se ne bude samo posmatrač sopstvenog života već i njegov akter.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na kraju ceremonije dodele ordenja, kada je počeo koktel za zvanice, hor "Kolegijum muzikum" otpevao je predsedniku Srbije rođendansku pesmu "Danas nam je divan dan", jer je na današnji dan rođen predsednik Tomislav Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    15. februar 2017 | 18:29

    Pa kako ima zalosnu facu samo i jest za ozjavljivanje saucesca i ordenje

  • Zoran

    15. februar 2017 | 19:33

    Nas odlazeci predsednik bar dostojanstveno kako i dolikuje ipak ga treba razumeti.On je car mogu samo da ga mrze, jedan je Toma.

  • SERGIJE

    15. februar 2017 | 19:10

    Pa da ga manje boli to sto nije kandidat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA