ZAKAZANO: Međuvladina konferencija u ponedeljak! Da li će biti otvorena nova poglavlja?

Očekuje se da Srbija na Međuvladnoj konferenciji otvori i privremeno zatvori poglavlje 26 koje se odnosi na obrazovanje i kulturu i koje je već dobilo "zeleno svetlo" svih 28 država članica

  • 0

Međuvladina konferencija Srbije i EU održaće se u ponedeljak 27. februara u Briselu, zvanično je potvrđeno Tanjugu u Malteškom predsedavanju EU. Očekuje se da Srbija na Međuvladnoj konferenciji otvori i privremeno zatvori poglavlje 26 koje se odnosi na obrazovanje i kulturu i koje je već dobilo "zeleno svetlo" svih 28 država članica.

Joksimović: Otvorićemo Poglavlje 26, spremni smo za još dva

STAV SRBIJE SE ČUJE: Joksimovićeva na Malti o otvaranju poglavlja

Diplomatski izvori u Briselu ponavljaju da je otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima uslovljeno i napretkom Srbije u procesu normalizacije odnosa sa Kosovom.

Izvori Tanjuga u Savetu EU kažu da su zemlje članice već upoznate sa izveštajem Evropske službe za spoljne poslove o postignutom u procesu Dijaloga Beograda i Prištine.

Predstavnici zemalja članica EU sastaće se sutra i prekosutra u Briselu, prvo na nivou radne grupe, a zatim i na ambasadorskom nivu, kako bi utvrdili postojanje konsenzusa svih 28 država članica za otvaranje još nekog od pristupnih poglavlja koje je Srbija već u potpunosti pripremila za pregovore o članstvu sa EU.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA