STAV SRBIJE SE ČUJE: Joksimovićeva na Malti o otvaranju poglavlja

Na prvoj međuvladinoj konferenciji bićemo sigurno spremni za otvaranja tri poglavlja, to sam jasno predočila - rekla je Joksimović

  • 6

Ministarka Jadranka Joksimović izjavila je danas u Valeti, gde učestvuje na neformalnom sastanku ministara i državnih sekretara zaduženih za evropske poslove, da je Srbija aktivna i da se stav Srbije čuje, te da veruje da će do kraja malteškog predsedavanja biti otvoreno još nekoliko poglavlja.

USIJANA SITUACIJA UOČI SASTANKA U BRISELU: Tači pozvao na građansku mobilizaciju, Vučić jasan o pokazivanju mišića

POGAČA SE OPET LOMI NAD SRBIJOM: Putin i Tramp dele svet i počinju od Kosova

Joksimović, koja je imala niz sastanaka i bilateralnih i neformalnih razgovora, rekla je Tanjugu da su Mađarska, Austrija, Holandija i druge zemlje, vrlo afirmativno govorile o nastavku proširenja EU i onome što je Srbija radila.

- To je jedini način da napredujemo. Prisutni smo, razgovaramo, lobiramo, objašnjavamo, naš glas se čuje. Srbija je zemlja koja je uvažavana, a reforme koje sprovodimo sprovodimo zbog sebe i to ćemo nastaviti da radimo - podvukla je Joksimović.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Ministarka je navela da je poruka svih učesnika da snažnija i jača EU svima koristi, i državama članicama i Srbiji, kao zemlji kandidatu.

Srbija i na sastanku na Malti, koja je od 1. januara preuzela predsedavanje EU, "sedi za stolom" kao partner jednog politički i ekonomsko snažnog bloka, kakav EU jeste i kakav će i biti, te da imaju mogućnost da se dogovore i razmene mišljenja, rekla je Joksimović.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Ona je prenela da je na sastancima govorila o potrebi otvaranja svih poglavlja za koje je Srbija spremna, te istakla da veruje da će do kraja malteškog predsedavanja biti otvoreno još nekoliko poglavlja.

- Na prvoj međuvladinoj konferenciji bićemo sigurno spremni za otvaranja tri poglavlja, to sam jasno predočila - rekla je Joksimović i dodala da je zatražila podršku zemalja članica, jer samo poštovanje kriterijuma napretka i ispunjavanje zacrtanih kriterijuma može da doprinese kredibilnosti ideje EU i u Srbiji i u drugim zemljama kandidatima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    24. januar 2017 | 18:30

    ko je bre ova zena?koliko se daleko cujemo videsmo u fifi.najbolje bi bilo kada bi o tim evropskim integracijama prestala vise da prica.pretera ga vise.

  • Pravda? Nema pravde, jaci deli pravdu...

    24. januar 2017 | 18:49

    Niko nije ne rekao da se srpski stav ne cuje, ali se ne uvazava niti je ikoga briga sta mi mislimo. Treba gledati iskljucivo sebe, ali mi Srbi imamo mnogo prodanih dusa i uvek ce ih biti.

  • Nena

    24. januar 2017 | 17:59

    Ko je ona i odakle se pojavila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA