≫ 

KONAČNO SA PORODICOM: Oliveru Ivanoviću određen kućni pritvor!

Sud u Mitrovici odredio Oliveru Ivanoviću meru kućnog pritvora

  • 5

Osnovni sud u severnom delu Kosovske Mitrovice odredio je lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću kućni pritvor. Garancije za njegovo puštanje dala je i Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju čiji je zamenik Dušan Kozarev ispred suda sa porodicom Ivanović.

Vlada Srbije pružila garancije za Olivera Ivanovića

Milena Ivanović: Očekujem da će Oliver u sredu biti kod kuće

Sudska odluka o daljem pritvoru Olivera Ivanovića u sredu

Pored brojnih novinarskih ekipa, ispred suda u Kosovskoj Mitrovici okupili su supruga i sin Olivera Ivanovića koji su se nadali da će mu biti omogućeno da se brani sa slobode jer kako navode nema razloga za njegov dalji ostanak u pritvoru.

Apelacioni sud u Prištini odlučio je prošle nedelje da se Ivanoviću ponovi suđenje, nakon što je sud poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora.

Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović u izjavi za Tanjug podsetila je da je presuda od devet godina poništena i da je Vlada Srbije ponovila garancije zbog čega, kako je ocenila, ne postoji nijedan razuman razlog zbog kojeg Ivanoviću ne bi bila dozvoljena odbrana sa slobode.

- Iskreno se nadam da će Euleks smoći snage i doneti pravnu i pravednu a ne političku odluku - rekla je Ivanović Popović.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je Tanjugu da je ponavljanje sudskog postupka pozitivna naznaka da je na Kosovu moguća kvalitetna odbrana, suđenje bez političkog upliva i da veruje da će garancije Vlade Srbije biti dovoljne da se Ivanoviću omogući odbrana sa slobode.

- Verujem da nema nameru da bilo gde beži, jer da je Ivanović planirao da beži sigurno bi otišao mnogo ranije, ne bi čekao bilo kakvo suđenje, kao što su mnogi drugi koji su bili problematični iz regiona otišli - rekao je on.

Podsećamo, Ivanović je bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora.

Bio je osuđen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. dok ga je sud oslobodio optužbi za krivična dela iz februara 2000. godine.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trešnja

    22. februar 2017 | 13:23

    Bože zato li ovog finog čovjeka kažnjavaju a Hadadinaj i tačija ne

  • Goca

    22. februar 2017 | 14:04

    Da li su i tada poubijali svedoke kao za neke slučajeve? Naravno ne! Još su ih i izmislili.

  • Sila

    22. februar 2017 | 08:45

    Da bi da nam ga posalju pa cemo ga vratit ko seselja sto smo vratili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA