Parović: Očekujem čudo! U Srbiji to je realna politika

Hoću da Srbiji prikažem moguće strateške alternative u vremenu koje je pred nama – kaže Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta

  • 4

Mnogo toga lošeg je u Srbiji urađeno tokom dvehiljaditih, od rasprodaje privrede do urušavanja odbrambene moći države i potpune erozije javnog morala. Međutim, možda i najgore što je u tim mračnim godinama urađeno je uništenje političkog sistema. Prvo je iz javnog života proterana svaka ideologija i originalna politička misao, potom su relativizovani programi, da bi na kraju procesa došlo i do razaranja svih stranačkih organizacija – kaže Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta.

IZBORI U 5 OPŠTINA 23. APRILA: Da li će tada i cela Srbija na birališta?

Vučić prelomio: Bez parlamentarnih izbora!

Na mesto političkog sistema došla je logika političkog preduzetništva, pa sada više nemamo nadmetanje ko će ponuditi kvalitetnija rešenja za probleme građana, već ko će ponuditi bolju marketinšku kampanju i u interesnu mrežu uvući što veći broj birača kojima će direktno biti otvorena perspektiva ličnog namirenja. Takva logika je dovela do toga da su građani sve manje zainteresovani za politički život, a da najveći broj onih koji se politikom bave sve više atrofiraju i sami tim sve teže prate inače vrlo dinamične promene u Evropi.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovakvo stanje u političkom sistemu preti da do kraja uruši državotvorni potencijal srpskog društva, jer ukoliko ne budemo uspeli da se adekvatno postavimo u vremenu koje je pred nama zaista ćemo opstanak države dovesti u pitanje. I upravo je ovo ključni razlog zašto se ja kao najmlađi politički lider u Srbiji osmeljavam da se uhvatim u koštac sa predsedničkom kandidaturom. Želim da iskoristim prostor i da javnosti ukažem na neophodnost uvođenja „sveže krvi“ u politički život zemlje.

Hoću da Srbiji prikažem moguće strateške alternative u vremenu koje je pred nama, a sa uverenjem da dah vetrova novog doba lakše mogu da osete ljudi mojih godina, od onih koje su šibali i komunistički i dosovski i svi drugi politički vetrovi koji su protutnjali ovuda.

Ukoliko budem uspeo da makar mali deo javnosti iščupam iz ralja agresivnih marketinških kampanja koje će se u izborima voditi, to će već biti velika pobeda i daće puni smisao mojoj kandidaturi. Naravno, potpuno mi je jasno da su mi šanse da nešto veliko uradim na apriliskim izborima minimalne, te da je u pravu svako ko kaže da bi moj dobar rezultat imajući u vidu sve okolnosti bio pravo čudo. Međutim, duboko verujem da je u Srbiji i na Balkanu očekivanje čuda u suštini potpuno racionalno i može se svesti pod realnu politiku. Veliki Njegoš je još davno rekao: „Neka bude borba neprestana. Neka bude, što biti ne može“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    27. februar 2017 | 14:21

    Odavno je,i to bez truda, Srbija jadna ,i zemlja cuda...

  • Dejan

    27. februar 2017 | 14:14

    Sinko,da li je moguce da u tim godinama verujes u Deda Mraza

  • Deks

    27. februar 2017 | 15:20

    Koji si pa sad ti ko ti je to napiso da se blsmiras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA