SAČUVAJTE GRLA ZA OBRAĆANJE GRAĐANIMA: Mogerini odgovorila na skandiranje u Skupštini

Mogerini se osvrnula na predstojeće predsedničke izbore u Srbiji i istakla da će građani imati prilku da biraju na demokratski način, racionalno, na osnovu argumenata i činjenica

  • 84

Želimo mirnu predizbornu kampanju, podvukla je šefica evropske diplomatije Federika Mogerini u obraćanju parlamentu, tokom kojeg su poslanici Srpske radikalne stranke uzvikivali sve vreme „Srbija, Rusija ne treba nam Unija", a poslanici Dveri držali poruke da Srbija ne veruje Briselu.

HAOS U SKUPŠTINI: Mogerini se obratila na srpskom jeziku, radikali vikali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija"

Gde god da se okrenete oko nas postoji nestabilnost, u Srbiji to neće proći: Vučić uoči razgovora sa Mogerinijevom

Mogerini je poslanicima SRS rekla da je neće ometati njihovo vikanje, da se neće umoriti, i preporučila im da sačuvaju grla za obraćanje građanima tokom predizborne kampanje, koja je, kako je konstatovala, počela.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Naglasila je da je važno da se svi građani Srbije uključe u ključne odluke koje će zemlja morati da donese, a uloga parlamenta je, kaže, veoma važna, jer je on ključna veza između građana i institucija.

- Suočavate se i sa izborom budućnosti. EU sa nestrpljenjem očekuje saradnju sa novim predsednikom i vladom na putu ka članstvu EU - rekla je šefica evropske diplomatije.

Na početku govora ona je, inače, na srpskom, rekla:

- Velika mi je čast da budem u zemlji u kojoj se osećam kao kod kuće -

Mogerini se osvrnula na predstojeće predsedničke izbore u Srbiji i istakla da će građani imati prilku da biraju na demokratski način, racionalno, na osnovu argumenata i činjenica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    3. mart 2017 | 15:06

    Ne znam kako neko sa takvim ponasanjem ocekuje da pobedi na izborima.

  • Branka

    3. mart 2017 | 19:20

    Mogerini je dolaskom u Srbiju i govorom u skupštini a posebno obraćanjem poslanicima direktno podržala kandidaturu Vučića.

  • Vojkan

    3. mart 2017 | 15:40

    Sa ovakvim postupcima necemo nista postici, samo ako budemo razumni i ako se ponasamo kao ciilizovan svet onda mozemo i ocekivati rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA