Dačić: Srbija predvidiv i stabilan partner u regionu

On je dodao da je bio svedok odnosa Merkelove prema bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadićev, te da je njihov poslednji susret bio jedan od najneprijatnijih sastanaka kome je Dačić prisustvovao

  • 6

Srbija je postala predvidiv i stabilan partner u regionu, kaže prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i dodaje da današnji sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i sutrašnja poseta Sarajevu, govore o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina.

Dačić na Kubi: Uspešnih 13 sastanaka s karipskim zemljama, glavna tema Kosovo i Metohija

Dačič o poseti albanskog predsednika Bujanovcu: Poseta Nišanija nije sporna, ali jesu poruke

- Ovo važna vest da je Angela Merkel izdvojila vreme za sastanak sa predsednikom vlade, ne libeći se da to uradi u predizbornoj kampanji. To govori o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina - rekao je Dačić gostujući na RTS.

On je dodao da je bio svedok odnosa Merkelove prema bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadićev, te da je njihov poslednji susret bio jedan od najneprijatnijih sastanaka kome je Dačić  prisustvovao.

- Razlog za prekidanje korektnih odnosa sa Srbijom je bio to što što su vlasti u Srbiji obećale nešto što nisu ispunile. Obećale su da će poštovati savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, obećali Tadić i Jeremić, a kada je to završeno krenuli su drugim putem - rekao je Dačić.

On je dodao da je Tadić obećao da će krenuti korektno sa razgovorima u Briselu i kada je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU to nisu ispunili.

Evropska unija u Srbiji sada ima kredibilnog partnera, jer je politika Srbije, kako kaže, postala predvidiva.

Dačić kaže i da bi svaki od predsedničkih kandidata trebalo da se izjasni po pitanju problema u regionu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    14. mart 2017 | 09:25

    Kad ce ovaj covek jednom da nestane, mislim iz javnosti.

  • Sale

    14. mart 2017 | 19:06

    Pokrij se ušima

  • Vaske

    14. mart 2017 | 14:00

    Из изјаве Дачића могу да закључим д власт у Србији постављају и смењују Немци, у шта мало верујем. Са друге стране Србија је увек и била а и биће коректан партнер, ми не бомбардујемо и не нападамо наше комшије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA