DAČIĆ SKLAPA VLADU: Milanka Karić ministar vera, Jorgovanka guverner, Vučić šef diplomatije?

Unutrašnja politika biće prepuštena SPS-u i URS-u, dok će se spoljnom politikom i predstavljanjem zemlje u svetu baviti SNS. Dinkić ministar finansija i ekonomije. U vladi i Velja Ilić, Borislav Pelević i Vladimir Cvijan

  • 33

Nema više dileme!

Kao što je Telegraf ranije pisao, Srbija je dobila novu Vladu u kojoj će stožer biti Srpska napredna stranka, a njen premijer lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić je prelomio s kojim strankama će praviti vladu i danas od predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobija mandat da naredne četiri godine presedava sednicama vlade.

Vlada Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije je dogovorena, a vlast će biti podeljena tako što će unutrašnja politika biti prepuštena SPS i URS, dok će se spoljnom politikom i evropskim integracijama baviti SNS.

Novu Vladu u Skupštini Srbije podržaće ukupno 133 poslanika, i to 73 poslanika koalicije oko SNS, 44 iz saveza SPS-PUPS-JS i njih 16 iz URS.

Srpskoj naprednoj stranci kao osovini vlade, prema sporazumu, pripašće resori spoljnih poslova, pravde, odbrane, energetike, poljoprivrede, dijaspore, vera, rada, socijalne politike i KiM, uz mesto zamenika premijera.

Koaliciji SPS-PUPS-JS pripalo bi mesto predsednika i potpredsednika Vlade Srbije, ministra policije, zdravlja, prosvete i infrastrukture.

Objedinjeni resor finansija, ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva za NIP i sporta, kao i jedno potpredsedničko mesto dobiće URS.

Prema saznanjima Telegrafa iz dobroobaveštenih izvora Jorgovanka Tabaković biće guverner Narodne banke Srbije.

Jedinu nedoumicu predstavlja šta bi u novoj vladi mogao biti lider SNS-a. Naime, Aleksandar Vučić figurira kao kandidat za ministra spoljnih poslova, ali i za ministarstva pravde, pa čak i odbrane.

Takođe, Vučić bi mogao biti i potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije, ali i za borbu protiv korupcije. Rešenjem ove, kako sada stvari stoje, najveće nedoumice, vlada SNS-SPS-URS bi trebala da dpobije svoje konačne konture.

NAJVEROVATNIJI SASTAV VLADE SRBIJE:

* Premijer i ministar policije - Ivica Dačić

* Potpredsednik Vlade za borbu protiv korupcije/evropske integracije i ministar spoljnih poslova / pravde / odbrane - Aleksandar Vučić

* Potpredsednik Vlade - Jovan Krkobabić

* Potpredsednik Vlade i ministar finansija, ekonomije i regionalnog razvoja - Mlađan Dinkić

* Ministarka za NIP - Verica Kalanović

* Ministarka zdravlja - Slavica Đukić Dejanović

* Ministar za infrastrukturu - Milutin Mrkonjić

* Ministar prosvete - Žarko Obradović

* Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede - Velimir Ilić

* Ministarka za energetiku - Zorana Mihajlović

* Ministar odbrane - Borislav Pelević

* Ministar pravde - Vladimir Cvijan

* Ministarka vera i dijaspore - Milanka Karić

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zzz

    28. jun 2012 | 11:28

    Sve je isto, samo NJEGA nema...

  • Ксенија Пантић

    28. jun 2012 | 12:12

    Jorgovanka guverner!! <3 Bravo!

  • hercegov

    28. jun 2012 | 11:18

    normalno i treba eleminisati krimosa Cedu kao i sve one koji su pokrali Srbiju u periodu takzvane tranzicije,a ustvari lopovluka na belika vrata.Ova vlada ce biti bolja,nezavisno od problema kojo realno postoje,kao i od podmetacina koje ce joj praviti gubitnici iz prosle vlasti,barem za 50%.Bravo Dacicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA