SNAJPERI IZNAD SARAJEVA, HILJADE POLICAJACA NA ULICAMA: Nezapamćene mere bezbednosti pred samit premijera

Policijske i bezbednosne agencije BiH pripremile su nezapamćene mere obezbeđenja za učesnike predstojećeg Samita premijera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu

  • 69

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da sa nadležnim bezbednosnim službama dogovorio sve mere koje će biti preduzete s ciljem potpunog obezbeđenja premijerskog skupa država Zapadnog Balkana, koji se sutra održava u Sarajevu, a samo mesto održavanja biće pod snajperskim nadzorom. Mektić je za Tanjug rekao da će puna bezbednosna pažnja biti posvećena srpskom premijeru Aleksandru Vučiću zbog medijskih spekulacija, ali i pre svega zbog događaja iz Potočara.

Vučić je prijatelj ove države, koji je više puta pokazao državničku hrabrost i mudrost: Zvizdić uoči dolaska srpskog premijera u Sarajevo

Nemam nikakav strah i bojazan, običan narod mi ne bi ništa dobacivao: Vučić uoči puta u Sarajevo

Policijske i bezbednosne agencije BiH pripremile su nezapamćene mere obezbeđenja za učesnike predstojećeg Samita premijera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Izvori iz bezbednosnih struktura BiH otkrivaju da će u obezbeđivanju učesnika samita učestvovati najmanje hiljadu policajaca, agenata u civilu i pripadnika jedinice za specijalnu podršku SIPA, Federalne uprave policije, MUP Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH.

Povodom Vučićevog najavljenog dolaska u Sarajevu, Mektić je kazao da je juče održan sastanak s direktorima Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSABiH), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije (GP) BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tela.

- Formiran je operativno-policijski štab koji će neprekidno funkcionirati sve do kraja Samita u Sarajevu. Analizirali smo sigurnosnu situaciju u BiH, posebno u Sarajevu u kontekstu održavanja i dolaska premijera Vučića - izjavio je Mektić.

Printskrin: Youtube/Islamika Org Kanal Printskrin: Youtube/Islamika Org Kanal

- Ja jedino što mogu da poručim je da je premijer Vučić sigurno dobrodošao, a mi ćemo preduzeti sve mere da njegovo učešće na sastanku bude obezbeđeno na najvišem mogućem nivou - rekao je Mektić.

Špekuliše se, a ima i nekih najava, kaže, o mogućim okupljanjima, ali su ti skupovi motivisani finansijskim potraživanjima i dugovanjima.

- Nećemo dozvoliti nikakva kretanja, a ako do toga, ipak, dođe, pratićemo situaciju i sve će biti pod kontrolom - uverava Mektić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovo će biti prva Vučićeva poseta Sarajevu i BiH nakon što je Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio zahtev za reviziju presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Inače, bezbednost Vučića, koji popodne stiže u Sarajevo iz Berlina, gde je imao susret sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA