VUČIĆ & DAČIĆ: Nismo baš zaljubljeni jedni u druge, mi smo ovde zbog Srbije (VIDEO)

Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da je postignuta saglasnost o političkim ciljevima i rezultatima koje bi vlada trebalo da postigne i da bi ona trebalo da bude formirana u narednih 15 dana

  • 4

Predstavnici SNS-a i koalicije SPS-PUPS-JS očekuju da Vlada Srbije bude formirana u narednih 15 dana.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je nakon dvočasovnog sastanka sa predstavnicima koalicije SPS-PUPS-JS da je postignuta saglasnost o političkim ciljevima, ali i rezultatima koje bi vlada trebalo da postigne.

Jedino što je dogovoreno je da predsednik Vlade bude Ivica Dačić, a o drugim kadrovskim rešenjima, kako je rekao, nije se razgovaralo. Ipak, Dačić je kazao da je Vučiću izneo konkretan predlog o mestu u budućoj vladi, ne otkrivajući o kom resoru je reč, te da je na njemu da o tome odluči. I pored insistiranja novinara u više navrata, Vučić nije želeo da kaže da li će biti član nove vlade.

- Ni nas dvojica ni predstavnici naših stranaka se nismo grlili i ljubili. Mi predstavljamo naše stranke koje bi trebalo da formiraju tim koji će da funkcioniše, a ne da se pred kamerama ljubimo, jer to neki drugi mnogo vole da rade, a onda se iza leđa ogovaraju - kazao je Vučić.

Na podsećanje novinara da je ranije tvrdio da neće biti u Dačićevoj vladi, kao i vrlo oštre reči na račun Mlađana Dinkića, Vučić je kazao:

- Davao sam najnegativnije ocene rada prethodne vlade, govorio sam to i o Borisu Tadiću, Draganu Đilasu, Ivici Dačiću i Mlađanu Dinkiću, ali ovde se postavljalo samo jedno pitanje - da li treba da ostavimo DS na vlasti ili da pokušamo nešto da promenimo, iako to ni za koga od nas nije ostvarenje snova. Ali, u politici nema snova.

Dačić je rekao da te dve stranke imaju različite poglede i mišljenja na neke stvari koje su se dešavale u prošlosti, ali da im je zajedničko jedinstveno opredeljenje da učine sve da sadašnjost i budućnost Srbije bude bolja, da Srbija postane članica EU, faktor stabilnosti u regionu, očišćena od korupcije i kriminala i zemlja socijalne pravde.

On je odgovarajući na sve primedbe upućene na račun nove saradnje podsetio da se ne razlikuju mnogo od onih u vreme formiranja prethodne vlade, ali da je u politici uvek reč o kompromisima, te da to prevazilazi pitanje "ličnih slaganja ili neslaganja"

- Naravno, ne treba se sada ni pretvarati da postoji velika zaljubljenost. Ovde nije reč o iracionalnim kategorijama već o poslu koji bi trebalo obaviti. Mi smo ovde zbog Srbije - kazao je lider SPS-a.

Predlog je da, kako je rekao, buduća vlada ima 15 ministarstava. Razgovor sa naprednjacima je, objasnio je Dačić, prvi u nizu koje će imati narednih dana.

- Razgovaraću sa URS-om i sa strankama koje nisu izrazile želju da čine parlamentarnu većinu, pa čak i sa onima koji nemaju nameru da podrže novu vladu - kazao je Dačić.

Razgovori o vladi počeli su dan nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za sastav vlade dao lideru SPS-a i koalicije SPS-PUPS -JS.

(A.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЗАПОСЛИТИ НЕЗАПОСЛЕНЕ

    29. jun 2012 | 18:48

    ОДРЕДИТИ ПЕТ ПРИОРИТЕТА: 1). Одмах сменити Тијанића и за директора РТС довести ОБРАЗОВАНОГ и КУЛТУРНОГ нестраначког професора, који ће РТС претвирити у ББЦ за Балкан, са културном музиком и образовним програмом. 2).УХАПСИТИ бар једног тајкуна и политичара, за поуку осталима, да би престала корупција на свим нивоима. 3). Паралелно и у континуитету инвестирати у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места у : 3.1. производњу: воћа, поврћа, вина, месних прерађевина ; 3.2. развој туризма (бање, језера, планине, манастири, археолошка налазишта,..); 3.3. радне акције на земљаним радовима, које би за мало пара ангажовали велики број омладине (локални путеви, насипи, бране за нова језера,..). 4). Прописати министарске плате у односу према просечној плати у Србији(5 х просечна) и суседним земљама (просечна +- 5%), 5). ЗАМРЗНУТИ СВЕ плате и пензије у државним службама, док се не преполови број незапослених у Србији.

  • vladimir

    29. jun 2012 | 19:44

    zaljubice se cim padne prvi sex

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA