Pritvor od mesec dana za muškarca koji je na Kosovu pozivao na terorizam

Prema optužnici Avdilji je preko društvenih mreža pozivao na sveti rat, postavljao preteće poruke i pozivao na napade na vladu i strane ambasade

  • 3

Osnovni sud u Peći odredio je jednomesečni pritvor za Rakipa Avduljija, zbog sumnje da je podsticao na izvršenje terorizma.

OPASNE PRETNJE NA KOSOVU: Uhapšen zbog poziva na terorizam

Avdulji je uhapšen juče ujutro u Peći od strane Kosovske policije zbog sumnje da je putem društvenih mreža pozivao na napade na Vladu Kosova i strane ambasade. On je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma, a kako prenose kosovski elektronski mediji, pred sud u Peći je doveden pod jakim merama obezbeđenja.

Pred sudom se pojavio mladić sa dugom bradom u kratkim pantalonama i zelenom džemperu. Sudiju Osnovnog suda u Peći ga je upoznao sa navodima optužnice nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor.

Prema optužnici Avdilji je preko društvenih mreža pozivao na sveti rat, postavljao preteće poruke i pozivao na napade na vladu i strane ambasade.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    15. april 2017 | 13:47

    Ma kakvi sveti rat!Podmetnut od strane klanova,da izazove nemire,ovo je ustvari poziv na sukobe da se prikriju prave namere kosovskih klanova,a s namerom da iskoriste hrišćanski verski praznik,a da pri tom to prikažu kao delo mudzahedina.

  • Cika Velja

    15. april 2017 | 11:56

    Jel brada do nogavica,il obratno? Mora da je kakav usamljeni blentov cim su ga uhapsili! Onaj Daut preti jos opasnije pa nista? Na Kosovu ako hoces da pretis mora da si neko,a ako hoces i da ostvaris pretnje onda mora da si klan Tachi ili Haradinaj!!!

  • Cika Velja

    15. april 2017 | 12:03

    Tuzla u jucerasnjim vecernjim satima blokirana od strane specijalnih jedinica policije,na svakom putu se vozila zaustavljaju,fotografisu,putnici legitimisu,imalo sumnjivi odvoje sa strane,a taxista rece: Dosla dijaspora,al mudzahedini nisu ni odlazili?!?! Nesto smrdi u drzavi Bosni???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA