Evropska unija se konačno oglasila o skandaloznoj izjavi Edija Rame

Prethodno je, povodom izjave albanskog premijera, jedan zvaničničnik u sedištu NATO u Briselu u izjavi za Betu izrazio "zabrinutost zbog najnovijeg pogoršanja bezbednosnih prilika" na Zapadnom Balkanu

  • 17

Evropska unija je ocenila da "političko uplitanje narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" i time reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Albanije i Kosova pa ni ratni sukobi na Zapadnom Balkanu ako iščile izgledi za članstvo regiona u EU.

Pitam EU, SAD, Veliku Britaniju dokle će da ćute: Dačić o izjavi Edija Rame

EDI RAMA OPET UDARA: Ako ne možemo u EU, ujedinjujemo se sa Kosovom

To je agenciji Beta izjavila Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini, naglasivši da "region Zapadnog Balkana ima jasnu evropsku perspektivu, kao što je to nedavno potvrdio Evropski savet", šefovi država ili vlada Unije.

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

- Radimo sa svim partnerima u regionu da se ostvari taj cilj, utemeljen na načelima pomirenja i regionalne saradnje - podvukla je Maja Kocijančič u izjavi Beti na molbu da prenese stav EU o izjavi albanskog premijera Rame za portal Politiko.

Predstavnica za štampu Federike Mogerini je dodala da "svaki vid političkog uplitanja narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" u regionu.

Prethodno je, povodom izjave albanskog premijera, jedan zvaničničnik u sedištu NATO u Briselu u izjavi za Betu izrazio "zabrinutost zbog najnovijeg pogoršanja bezbednosnih prilika" na Zapadnom Balkanu i naglasio da "snažno ohrabruje vodje u regionu da budu na visini svojih odgovornosti i nastave putem dijaloga i pomirenja".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rama je u juče objavljenom intervjuu za portal Politiko rekao da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poletarac/70

    19. april 2017 | 15:20

    Dvostruke političarske aršine sa zapada.........kakvi podmukli foliranti ...mi sa njima nikako i nigde..

  • BRKA

    19. april 2017 | 15:07

    Jadna EU kada albanija i kosovo budu njene clanice bolje odmah je unistiti

  • Nešo

    19. april 2017 | 14:30

    Auuu al' se oglasila .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA