Demonstranti odbili poziv Zorana Živkovića: Hvala, isti ste

Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, navedeno je, između ostalog, u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktatuere@gmail.com

  • 88

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona, uz obrazloženje da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju. Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.

Opozicija mora da "obavi veliko spremanje u svojoj kući"

Šešelj: Pre bih ih zgazio nego da mi ne dozvole da izađem na ulicu

- Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno - navedeno je u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktatuere@gmail.com.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zahvalivši na tom, a unapred na svim sličnim predlozima, navode da u skupstini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem - navode.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    20. april 2017 | 15:52

    Živkoviću, sad si dobio odgovor z aizborni fijasko, ni demonstranti te neće.

  • Lukic

    20. april 2017 | 17:21

    Pokusaj da se zamaskira da opozicija nije umesana u ove proteste.

  • GROF

    20. april 2017 | 15:42

    Misleći pod parolom isti ste kao i ostala opozicija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA