Haradinaj: Zahtev Srbije za izručenje direktan poziv na rat

Haradinaj je uveren da će francuske vlasti u četvrtak odbaciti zahtev Srbije za njegovo izručenje

  • 26

Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zločine, izjavio je da zahtev Srbije za njegovo izručenje predstavlja "direktan poziv na rat".

Veruje u bajke: Haradinaj se nada da će biti oslobođen, a onda i da će biti kandidat opozicije na izborima na KiM

- Ovo je direktan poziv na rat. Ako neko ima problem da to razume ili je kukavica ili odbija da se suoči sa realnošću - rekao je Haradinaj u intervjuu za televiziju KTV.

On tvrdi i da je lažna izjava francuskog ambasadora u Prištini prošle nedelje da mu se sudi na osnovu novih dokaza.

- On (francuski ambasador) je lagao zato što je Beograd njega takođe lagao - tvrdi Haradinaj, prenosi Gazeta expreš.

Haradinaj je uveren da će francuske vlasti u četvrtak odbaciti zahtev Srbije za njegovo izručenje, na osnovu dokaza predstavljenih na prethodnom ročištu.

On smatra i da je odluka da ne sme da napusti Francusku do konačne odluke suda u Kolmaru, imala za cilj da se "drži podalje" od procesa odlučivanja.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, a Apelacioni sud u Kolmaru trebalo bi u četvrtak da saopšti odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc milojka

    26. april 2017 | 00:53

    Lepa slika Moram da je postavim na kapiju (cuvaj se kera mnogo laje

  • svijet

    26. april 2017 | 00:08

    mnogo lijepa slika u svijetu kad pojedinci osumnjiceni zlocinci slobodno iskazuju namrere zlocinackih poduhvata sirih razmjena cak I treci svjetski rat da se ukljuci samo da nebi odgovarali pred pravosudjem I zakonom za pocinjena djela

  • L...

    26. april 2017 | 00:32

    Gde to ima , da jedan zatvorenik zbog isporučenja preti ratom ? Vidi se kako će se završiti , necedu ga isporuciti , jer indirektno su na njihovoj strani , a oni će du se *určiti da i francuzi od njih cvijaju !!! Pa eto vam ih , zato se i dešavaju stvari koje doživljavate u Francuskoj , čuvajte ih i dalje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA