≫ 

PALMA: Sada je jasno da sudovi postoje samo zbog Srba

Prvi čovek Jedinstvene Srbije oštro reagovao na dešavanja iz Kolmara

  • 62

Prvi čovek Jagodine i stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma oglasio se povodom skandaloznog oslobađanja Ramuša Haradinaja.

NAJČITANIJE: Prve reči Haradinaja posle skandaloznog oslobađanja nisu mogle da budu provokativnije

Sud prvo hteo da izruči Haradinaja, evo kako i zašto je ta odluka promenjena

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Današnja odluka suda u Francuskoj je još jedna u nizu političkih, a ne pravnih odluka, kao što je bio slučaj i u Haškom tribunalu - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

- Više nema sumnje da međunarodni sudovi postoje samo za Srbe, a posebno Haški tribunal, koji je sudio samo onima koji su branili Srbe i branili svoju zemlju, a oslobađali zločince poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Ante Gotovine.

- Nije slučajno što Albanci na jugu Srbije i njihov vođa, Jonuz Musliju, kažu da im je predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić. Musliju je dobio zeleno svetlo od međunarodne zajednice za to što je izgovorio sa napisanim tekstom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Marković dalje pita kako bi se Francuzi osećali da neko kod njih kaže da mu predsednik nije Oland nego predsednik neke druge države.

- Ramuš je komandovao za vreme terorističkih akcija OVK operativnom zonom „Metohija“, gde su se dešavali najstrašniji zločini nad Srbima, Romima i Albancima. Ramuš Haradinaj je komandovao masakrom u Radonjićkom jezeru i kidnapovanjima i ubistvima. Mnoga ubistva je i sam priznao u svojoj knjizi.

- Još jedno puštanje na slobodu zločinca Ramuša Haradinaja nam govori šta možemo očekivati od Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK. I tu ćemo dobiti političke odluke i biće osuđeno nekoliko portira, a nijedan albanski zločinac koji je komandovao teorističkim akcijama - rekao je Marković i pozvao međunarodnu zajednicu da se vrati pravdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA