Vučić sa Oliverom Ivanovićem o situaciji na Kosovu

Ivanović je ocenio da je politička situacija na KiM nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu

  • 44

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština, političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti Briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.

POSLE 20 SATI odblokirana izjava Vučića o Vokeru (VIDEO)

Tači raspustio kosovsku Skupštinu, slede izbori

Premijer Vučić i lider Građanske inicijative Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa Briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na KiM, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Ivanović je ocenio da je politička situacija na KiM nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

- Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati - zaključio je Ivanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taja

    11. maj 2017 | 17:31

    Zna se ko je od samih početaka opstrirao primenu sporazuma o Zajednici srpskih opština.

  • Renata

    11. maj 2017 | 17:27

    Nema nastavka dogovora sa Pristinom dok se dogovor oko ZSO ne sprovede u delo.

  • Zoka

    11. maj 2017 | 15:54

    Formiranje ZSO ce biti puna podrska nasem narodu na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA