Tačka na unutrašnje nesuglasice: Srpska lista od danas politička stranka

Naš prvi veliki izazov biće nastup na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima ćemo, uveren sam, potvrditi svoj status krovne političke organizacije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Simić

  • 3

Građanska inicijativa Srpska lista danas je, odlukom prištinske Kancelarije za registraciju pri Centralnoj izbornoj komisiji, i zvanično postala politička stranka, izjavio je Tanjugu podnosilac zahteva za registraciju stranke Slavko Simić.

Stravične pretnje KRVNIKA Haradinaja Srbima: KLAĆEMO VAŠU DECU!

Marko Đurić strahuje: Brisel gubi autoritet u Prištini, izbori na KiM su izgubljeno vreme

Simić je objasnio da je ovim stavljena tačka na unutrašnje nesuglasice u Građanskoj inicijativi Srpska lista i pokušaje da se posredstvom pojedinaca ona instrumentalizuje za ostvarivanje albanskih, a ne srpskih, političkih interesa.

- Naš prvi veliki izazov biće nastup na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima ćemo, uveren sam, potvrditi svoj status krovne političke organizacije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Simić.

Foto: www.mc.rs Foto: www.mc.rs

Upitan kakvi će biti programski ciljevi stranke, Simić je rekao da će stranka imati programski kontinuitet sa dosadašnjom istoimenom građanskom inicijativom, te da će u saradnji sa Beogradom biti najozbiljnija snaga za zaštitu srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

Član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo potvrdio je da je CIK na današnjoj sednici registrovao političku partiju "Građanska inicijativa Srpska lista" na čijem je čelu Slavko Simić.

- Time je završena kriza i otklonjene su nejasnoće oko funkcionisanja ovog političkog subjekta. Političko delovanje ovog subjekta koji okuplja Srbe na prostoru Kosova i Metohije, sada će biti mnogo jasnije - izjavio je za Betu Rikalo.

On je dodao da će drugoj političkoj partiji koju predstavlja Aleksandar Jablanović, biti omogućeno da registruje novi politički subjekat koji neće moći da koristi naziv isti ili sličan nazivu "Srpska lista".

Rikalo je rekao da je Jablanović dobio rok od 24 sata da izvrši izmenu ako želi da nastavi proces registracije političke partije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    12. maj 2017 | 16:11

    Како то регистрација у Цику...па зар Косово није Србија

  • Maus

    12. maj 2017 | 17:39

    Daj boze da porvrdite uspeh iz proslih izbora. Sada ce vam biti mnogo teze

  • Imenjak

    12. maj 2017 | 16:41

    Narod u buli bedaku oni se kerebece i primaju debelu apanazu od Kosova i Srbije lopovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA