Ime premijera 12. juna, a NJIH ČETVORO su glavni kandidati

Moguće su i izmene u sastavu vlade. Očekuje se da najmanje jedan ministar bude smenjen, što ne znači da neće biti još promena

  • 50

Ime novog premijera Srbije znaće se 12. juna, saznaju Večernje novosti iz izvora bliskih vladajućoj koaliciji. List podseća da su do sada najozbiljniji kandidati koji će zameniti Aleksandra Vučića na premijerskoj funkciji bili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić.

Ivica Dačić otkrio kolike su šanse da bude premijer

Stefanović otkriva: Vlada će biti formirana u prvih 20 dana juna

Međutim, dodaje list, u igru su se "ubacili" i Nikola Selaković i Dušan Vujović, ministar finansija.

Moguće su i izmene u sastavu vlade. Očekuje se, kako dalje pišu Novosti, da najmanje jedan ministar bude smenjen, što ne znači da neće biti još promena. To se najpre odnosi na relaciju odnosa između naprednjaka i socijalista, što zavisi da li će prvi čovek SPS sesti u fotelju u Nemanjinoj 11 ili ne.

List, takođe, navodi da će inauguracija aktuelnog premijera na funkciju predsednika biti organizovana 23. juna. A ministar policije Nebojša Stefanović je za dan ceremonije najavio veliki miting Srpske napredne stranke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    22. maj 2017 | 12:44

    Nekako nikad nisam verovao novinarskim spekulacijama, koga postave postave, sta sada, bice neko kome Vucic veruje, ko je vredan i dostojan mesta premijera !

  • mala

    22. maj 2017 | 12:55

    mislim da bi bilo lepo imati premijerku.

  • Laza

    22. maj 2017 | 10:16

    Ko god da bude novi premijer čeka ga težak posao a mišljenja sam da to mora da bude neko iz SNS jer je narod za njih glasao i dao im ogromnu podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA