Sada i zvanično: Bata Gašić izabran za direktora BIA

Jedan od prvih zadataka na tom mestu biće jače povezivanje svih bezbednosnih službi, odnosno BIA sa Vojno-bezbednosnom i Vojno-obaveštajnom službom, rekao je bivši ministar odbrane

  • 53

Bratislav Gašić izabran je za direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) na poslednjoj održanoj sednici Vlade Srbije kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić.

Gašić zamrznuo sve stranačke funkcije: Želimo da sve bude po zakonu

Nekadašnji ministar odbrane prethodno je zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i funkciju u Predsedništvu stranke.

On je ranije izjavio da mu je velika čast što može da služi zemlji, ali i da "pomogne svom velikom prijatelju" premijeru i izabranom predsedniku Vučiću, kao i da bi želeo da sve bude po zakonu.

Na primedbr da nije dovoljno kvalifikovan za tu funkciju, jer nije čovek iz struke već iz stranke, on je rekao da kompetencija proističe iz činjenice da je u prethodnom periodu obavio značajan rad u sistemu bezbednosti kroz funkciju ministra odbrane Srbije.

Na pitanje da li je spreman da predloži otvaranje tajnih dosijea iz prošlosti, Gašić je odgovorio da je još rano pričati o dosijeima i da to nije odluka samo jednog čoveka, već da je za tako nešto potreban društveni konsenzus.

Novi šef BIA je rekao da će jedan od prvih zadataka na tom mestu biti jače povezivanje svih bezbednosnih službi, odnosno BIA sa Vojno-bezbednosnom i Vojno-obaveštajnom službom.

- Zadatak je da se aspekt komunikacija podigne na viši nivo. Ne kažem da on nije dobar ali može biti i bolji - rekao je Gašić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    29. maj 2017 | 13:11

    Verujem da ce opravdati ukazano poverenje...

  • Natasa

    29. maj 2017 | 13:12

    Gašiću je poklonjeno veliko poverenje, verujem da je toga svestan i da će dati sve od sebe da dobro obavlja svoj posao.

  • Janko

    29. maj 2017 | 15:24

    Pravi čovek je došao na čelo BIA i za kratko vreme imaće odlične rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA