KPS sprečila savetnika predsednika Srbije da poseti Gračanicu

Delegaciju, koju je predvodio Marko Đurić, kosovska policija presrela i srovela do administrativnog prelaza Merdare

  • 3

Kosovska policija sprečila je delegaciju koju je predvodio savetnik predsednika Republike Marko Ðurić da poseti Gračanicu.

- Jake snage takozvane Kosovske policije presrele su vozilo u kome se nalazila delegacija koju je predvodio savetnik predsednika Republike Marko Ðurić i stražarno ih sprovela do administrativnog prelaza Merdare i na taj način nasilno prekinula njihovu posetu južnoj srpskoj pokrajini - navedeno je u saopštenju pres službe predsednika

Poseta delegacije manastiru Gračanica, monasima koji tu žive i građanima bila je uredno prijavljena Euleksu i kako je navedeno u saopštenju, nije imala politički karakter.

- Privremene vlasti u Prištini demonstrirale silu i nepotrebno uputile još jednu provokaciju Srbiji. Očigledno je da je incident, za koji su isključivi krivci privremene vlasti u Prištini, još jedan pokušaj da se pred nastavak pregovora zastraši nealbansko stanovništvo koje živi na Kosovu i Metohiji - piše u saopštenju.

Zbog toga je, kako je naglašeno, neophodno da međunarodne organizacije, koje su prisutne na Kosovu i Metohiji, obavljaju svoje dužnosti u skladu sa mandatom i ukažu jasno i nedvosmisleno privremenim vlastima u Prištini da više neće dozvoliti nikakve provokacije usmerene prema Republici Srbiji i njenim građanima.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    19. jul 2012 | 20:23

    Sad ce to sve Borko i Tadic da objasne !!!

  • Ahmo

    19. jul 2012 | 18:45

    ako je to privremena i nelegalna vlast, onda stvarno nije ok. ali, posto jeste legalna i priznata, onda je ovo samo provokacija srbije, koju je policija rutinski odbila i stavila zvanicnike srbije tamo gdje im je mjesto.

  • mihailovic

    12. oktobar 2012 | 09:01

    tako vam i treba kad pregovarate sa olos i teroristima zarad clanstva u EU koja drzi okupiranu juznu Srbiju Ponizenja vem tek slede Nadam se samo da ce ova vlada pasti bas kao i Tadiceva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA