Mrkić šef diplomatije, Vučić ministar odbrane!

Lider SNS poručio da će borba protiv korupcije i kriminala biti imperativ. Vlada će imati 17 resora, a 19 članova

  • 3

Bivši ambasador u Japanu i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivan Mrkić predložen je na sednici Glavnog odbora Srpske napredna stranke za šefa diplomatije, a Aleksandar Vučić za ministra dobrane.

Lider SNS Aleksandar Vučić saopštio je imena svih kandidata za ministre u novoj Vladi Srbije koje je Glavni odbor stranke kasnije i potvrdio. Vlada će imati 17 resora, a 19 članova.

Nakon sednice Glavnog odbora Vučić je rekao da je za predsednika skupštine Srbije predložen Nebojša Stefanović, kako je Telegraf ranije već i najavio, a za generalnog sekretara Jana Ljubičić.

Za resor pravde i državne uprave predložen je Nikola Selaković, za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Knežević, energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine Zorana Mihajlović, a za kulturu, informisanje i dijasporu Bratislav Petković.

Za ministra rudarstva, prirodnih resursa i prostornog planiranja SNS je kandidovala Milana Bačevića, a za ministra sporta šahistkinju Alisu Marić

Vučić je napomenuo da je na kvoti SNS i Rasim Ljajić, koji će voditi Ministarstvo spoljanšnje i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informativnog društva, kao i Velimir Ilić, koji će biti na čelu resora građevine i urbanizma.

On je dodao da će potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković biti na jednom od najvažnijih mesta u državi, ali nije rekao na kojem.

Lider SDA Sulejman Ugljanin biće ministar bez portfelja, dok će funkcionerka URS Suzana Grubješić biti potpredsdnica vlade za evropske integracije i oni neće imati zasebne resore.

Vučić je poručio je da će borba protiv korupcije i kriminala biti imperativ.

- Na našim primerima ćemo da pokažemo da su svi u Srbiji jednaki i da niko nema privilegije, jer je naš. Kao što nećemo štiti druge kriminalce, nećemo ni one koji će pod našim okriljem pokušati bilo šta da urade nezakonito - poručio je Vučić koji će biti prvi potpredsednik zadužen za borbu pritiv korupcije.

Vučić je upozorio sve ministre iz SNS, ali i iz partnerskih stranaka, da nisu preuzeli vlast "da bi pljačkali umesto onih koji su do danas to činili".

- Na funkcije će dolaziti ljudi koji to moraju da promene. Ako nemaju snage za to neka kažu odmah i ako misle da sam ovo sada ispričao pred kamerama, pa ću uskoro zaboraviti, ne treba da se iznenade ako za mesec-dva i neko naš bude procesuiran - rekao je Vučić.

On je naglasio da u novoj vladi neće biti zaštićenih ili u suprotnom te vlade neće biti.

Socijalistička partija Srbije održala je danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj je odredila kandidate za ministre u budućoj Vladi Srbije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    22. jul 2012 | 17:02

    Jos jedan nesposoban za vojsku na celu iste ? Ko ce sad definitivno i da gasi svetlo u Srbiji ?

  • rampart

    22. jul 2012 | 20:48

    Bratislav Petkovic, buduci ministar i vlasnik poslasticarnice duguje porez u iznosu od 7,619,772 din. Moze da se proveri na sajtu Poreske upraveredni broj 357 http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/pdf/PreduzetniciDug.pdf . OVO JE NEDOPISTIVO, SRAMOTA I KRIMINAL !

  • gagule

    22. jul 2012 | 20:46

    ovo je strasno...srbijo pokrij se usima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA