Vlast je posebna strast i tu nije moguće odoleti: Zukorlić posle razgovora sa Vučićem o novom premijeru (FOTO) (VIDEO)

Zukorlić je naveo da je predsedniku Srbije preneo da treba konačno da se završi saga o jednom večitom sandžačkom ministru i da umesto toga Sandžak treba da dobije investicije, puteve i radna mesta, jer je to, kaže, važnije

  • 6

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je danas da ta stranka ne navija ni za koga kada je novi premijer u pitanju, ali i da deli utisak Ištvana Pastora da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa tim trpi pritiske.

Ne odlučuju popovi već Vučić: Dačić o spekulacijama da vrši pritisak na predsednika preko Crkve

Vučić trpi pritiske u vezi premijera: Pastor posle konsultacija kod predsednika (FOTO) (VIDEO)

Posle konsultacija o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić je novinarima rekao da nije bilo reči o imenu budućeg premijera, te da on nije ni postavio to pitanje, već da se razgovaralo o profilu budućeg predsednika vlade.

Kako je rekao, BDZ nema ni ambicije ni pretenzije da navija za nekog kandidata, već im je važno da ta osoba može da objedini očekivanja svih građana i da da okupi sve različitosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Upitan da prokomentariše izjavu lidera SVM Ištavan Pastora koji je rekao da mu se čini da Vučić trpi pritiske zbog izbora novog premijera, Zukorlić je rekao da misli da je Pastor bio u pravu i da je za njega to potpuno logično.

- Vlast je posebna strast i tu nije moguće odoleti, postoje različiti interesni krugovi... Znamo kako se to ovde odvija, ne odriču se lako da njihov kandidat bude na poziciji premijera, ali verujem da Vučić neće podleći pritiscima i da će predložiti najbolje rešenje - rekao je Zukorlić.

Na pitanje na koje interesne krugove misli, Zukorlić je rekao da se ne može biti precizan kada se govori o utiscima, ali da je on dovoljno iskusan da zna da takvi vetrovi uvek postoje.

On je naveo da je predsedniku Srbije preneo da treba konačno da se završi saga o jednom večitom sandžačkom ministru i da umesto toga Sandžak treba da dobije investicije, puteve i radna mesta, jer je to, kaže, važnije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    6. jun 2017 | 18:46

    Stavite njega on ce bolje brinuti o nama Srbima nego nas nazalost Srbin

  • Ma dajte

    6. jun 2017 | 17:26

    Ako izabere onu da ne kažem koju,gubi moj glas.Smešno.Možda al zrno po zrno pogača.

  • Crni

    6. jun 2017 | 23:32

    Sve sto oni rade je lose po narod Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA