≫ 

KONSULTACIJE O NOVOM PREMIJERU: "Zeleni" na biciklima stigli kod Vučića (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Vučić nastavio je danas konsultacije o novom premijeru Srbije

  • 51

Predsednika Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o mandataru nove vlade, a dolazak su potvrdile Savez vojvođanskih Mađara (SMV), Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Zelena stranka. SDA Sandžaka najavila je da se neće odazvati pozivu predsednika Srbije.

Mihajlović: Konsultacije unutar SNS nepotrebne, Vučić sam treba da izabere novog premijera

Predsedništvo SNS sutra o mandataru

17:00 - Riza Halimi iz Partije za demokratsko delovanje stigao je na konsultacije o premijeru. Partija za demokratsko delovanje četvrta je po redu sa kojom predsednik Srbije danas razgovara o mandataru, a prethodno su na konsultacijama bili SVM, BDZ i Zelena stranka, dok je SDA Sandžaka odbila poziv.

Halimi je izjavio nakon konsultacija, da u razgovoru nije bilo reči o imenu mandatara, ali da će Vučićev naslednik u Vladi Srbije imati podršku poslanika te stranke.

16:00 - Delegacija Zelene stranke predvođena Goranom Čabradijem stigla je biciklima ispred zdanja na Andrićevom vencu na konsultacije o premijeru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

15:00 - Delegacija Bošnjačke demokratske zajednice predvođena Muamerom Zukorlićem stigla je danas na konsultacije o premijeru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zukorlić je uoči početka sastanka predsedniku Vučiću uručio svoju knjigu "Drevna Bosna".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je danas da ta stranka ne navija ni za koga kada je novi premijer u pitanju, ali i da deli utisak Ištvana Pastora da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa tim trpi pritiske.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posle konsultacija o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zukorlić je novinarima rekao da nije bilo reči o imenu budućeg premijera, te da on nije ni postavio to pitanje, već da se razgovaralo o profilu budućeg predsednika vlade.

14:00 - Na Andrićev venac stigla je delegacija Saveza vojvođanskih Mađara, predvođena Ištvanom Pastorom.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je danas da mu se čini da predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpi pritiske u vezi sa time ko će biti mandatar.

Pastor je to rekao nakon konsultacija koje su održane kod predsednika Vučića o premijeru, a na pitanje na kakve konkretno pritiske misli rekao da ne želi da o tome govori i da je to njegova lična impresija.

Vučić je juče započeo konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", sa predstavnicima SPS i JS, kao i SRS, LDP i DS S, dok se predstavnici DJB i Dveri nisu odazvali pozivu Vučića, kao ni predstavnici izborne liste Za pravednu Srbiju - DS, (NOVA, DSHV, ZZS).

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Славе

    6. jun 2017 | 16:37

    На консултавције су се изгледа одазвале само озбиљне политичке оартије које су показале да је Србија демократско друштво и да се може саслушати свачије мишлјенје и ако семожда томишлјенје нећенекоме свиђати.

  • nenad

    6. jun 2017 | 17:24

    Svi pametni se odazvali samo cirkuzanti nastavljaju sa cirkusom...

  • aleksa

    6. jun 2017 | 17:23

    Samo se opozicija nije odazvala na razgovore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA