Vučević na Kosovu: Srpska lista je narodna, a ne stranačka

- Najvažnije je da Srpsku listu podržava srpski narod na Kosovu i Metohiji, naš narod podržava ovu listu i ovo je narodna lista, ovo nije stranačka lista, ovo nisu za nas stranački izbori, ovo su za nas državni, nacionalni izbori - rekao je Vučević

  • 36

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas u Ugljaru, nadomak Kosova Polja, da je Srpska lista koja ima podršku zvaničnog Beograda - narodna, a ne stranačka lista i da u parlamentu u Prištini Srbi treba da imaju najbolje predstavnike.

Gradonačelnik Novog Sada na mitingu Srpske liste u Gračanici!

Predstavnici RK "Vojvodina" kod gradonačelnika Novog Sada!

- Država Srbija može samo da podrži i da stane iza Srpske liste, naša država podržava samo jednu listu, ali manje je to bitno. Najvažnije je da Srpsku listu podržava srpski narod na Kosovu i Metohiji, naš narod podržava ovu listu i ovo je narodna lista, ovo nije stranačka lista, ovo nisu za nas stranački izbori, ovo su za nas državni, nacionalni izbori - rekao je Vučević.

- Hoćemo da imate najbolje predstavnike u Prištini i hoćemo da imamo poslanike koji se neće stideti zato sto su Srbi, koji se neće plašiti da izađu za govornicu i koji će moći da izdrže pritiske. Imali smo loša iskustva u prethodnom periodu zato sada ne smemo da napravimo grešku - poručio je on na predizbornom skupu Srpske liste.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Vučević je kazao da su im domaćini učinili veliku čast pozivom da dođu i zajedno da pošalju poruku o tome ''ko je i šta je'' Srpska lista.

- Ovde sam i da vam prenesem pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i da vam kažem da ste već pobedili jer pored Kosova polja možemo da pevamo državnu himnu Republike Srbije ''Bože pravde'', da sačuvamo ono što jesmo, a da nikog ne ugrožavamo.

Uspeli ste da preživite 18 godina golgote, a svake godine imamo sve više srpske dece na Kosovu i Metohiji. Pobeda u nedelju 11. juna treba da se izbori ''olovkom i glavom'', kako bi imali najbolje poslanike, jer je Srpska lista jedina koju podržava naš narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković podsetio je na skupu u Ugljaru da je juče jedan albanski političar rekao kako će ove godine biti formirana takozvana Vojska Kosova i da taj proces ne može da se zaustavi.

- Poručujemo i njemu i svima u Prištini da pobeda Srpske liste daje odgovor koji oni ne moraju da čekaju do kraja godine, nego već 11. juna, da pobeda Srpske liste znači da nema takozvane kosovske vojske - rekao je Petković.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

- Nismo podeljeni, nismo razjedinjeni, ne idemo u više kolona, samo je jedna Srpska lista. Oni koji bi da se dele, neka dobro znaju da srpski narod nije uz njih i dobro svi vi znajte da oni, iako se nažalost samo zovu Srbi, nemaju nikakve veze sa državom Srbijom i sa idejom očuvanja srpskih nacionalnih interesa - naglasio je Petković.

Kandidat za poslanika na Srpskoj listi Branimir Stojanović izjavio je da su izbori u nedelju važni.

- Ne smemo da spavamo 11. juna, svi moraju da glasaju, neka izađu i neka kažu da li treba da damo priliku da nas prodaju ili ćemo poslati u institucije ljude koji pojedinačno apsolutno nisu važni, već koji imaju zadatak i obavezu da kažu ono što vi mislite i nosite u srcu - rekao je Stojanović.

Predsednik pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije Zvonko Stević izjavio je da je Srpska lista jedini garant za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da zato ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vršioca dužnosti srpskog premijera Ivice Dačića.

Na predizbornom skupu Srpske liste u Ugljaru okupljenima su se predstavili i neki od 20 kandidata za poslanike sa ove liste.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug/ RTV)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    6. jun 2017 | 18:10

    Svi vas podrzavaju! SVI NAS PODRZAVAJU! CEO SVET NAS VOLI! NAJBOLJI SMO!!! UUUUURRRRRAAAAAAA!

  • Danilo

    6. jun 2017 | 18:27

    Srpska lista je opredeljena za narod na Kosovu ne za lične interese kao Jablanović i ostale prodane duše.

  • Nikola

    6. jun 2017 | 18:56

    Tako je, slazem se sa Vucevicem, oni su veoma bitni za nas narod na Kosovu, zato ih treba podrzati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA