Tači u STRAHU od ruskih "MIGOVA" U SRBIJI: To je pretnja

Jedina pretnja su ruske vojne snage i ruski avioni u Srbiji - rekao je Tači

  • 57

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da pretnju zemljama u regionu predstavljaju, kako tvrdi, ruske vojne snage i ruski avioni u Srbiji, a ne transformacija Bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova koju niko ne može da spreči, prenosi kosovska štampa.

Vučević na Kosovu: Srpska lista je narodna, a ne stranačka

Tači "otkucao" Haradinaja i namestio mu hapšenje: Šta se krije iza sukoba dva klana u koji su uvučene tajne službe Francuske i Amerike?

Kosovo je suverena država i kao i svaka nezavisna zemlja ima pravo na svoju vojsku, i to će se desiti tokom ove godine, rekao je Tači i dodao da će te mutietničke snage biti obučene u skladu sa NATO standardima, prenosi list Lajmi.

- Jedina pretnja su ruske vojne snage i ruski avioni u Srbiji - rekao je Tači.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA

On je dodao da je Kosovo član različitih globalnih medjunarodnih, političkih, ekonomskih i sportskih organizacija "i svaki dan ima sve veći uticaj i poštovanje u međunarodnoj zajednici".

Tači je rekao da očekuje da će Rusija promeniti stav i učiniti korake ka priznavanju Kosova i otvoriti put da Kosovo postane punopravna članica UN-a.

Foto: Profimedia/Abaca Foto: Profimedia/Abaca

- To bi bilo i u interesu Srbije jer bi Srbiju oslobodilo od jednog teškog bremena, a to je mit o Kosovu - naveo je Tači.

- Mi smo taoci veta Rusije i dok Moskva ne promeni tu svoju poziciju, ostaje kako je sada", rekao je Tači u intervjuu za hrvatski Jutarnji list.

Tači je komentarišući konstataciju novinara da je Kosovo priznalo 114 zemalja, ali da dve velike sile nisu - Rusija i Kina, kao i neke od evropskih zemlja od kojih je pet članica EU, rekao da je važno znati da te zemlje nisu protiv Kosova, nego ga ne priznaju zbog svojih unutrašnjih političkih prilika i okolnosti.

Tih pet zemalja EU su, kako je dodao, istovremeno priznale Ahtisarijev dokument "na kojem je sagradjena nezavisnost Kosova".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    7. jun 2017 | 13:46

    A siptarski trgovci ljudskim organima, narko dileri, teroristi nisu uopšte ?!

  • Igra Se Do Reklame Ne Do Linije

    7. jun 2017 | 14:04

    i treba da vas bude strah jer dolazimo polako ali sigurno! GOTOVI STE!!!

  • Mrki

    7. jun 2017 | 13:41

    Samo ti sanjaj Hašime .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA