Na inauguraciji Aleksandra Vučića 23. juna očekuje se više od 5.000 zvanica

Rusija i Kina će poslati specijalne izaslanike, pri čemu iz Moskve dolazi Valentina Matvijenko, predsednica Gornjeg doma parlamenta a iz Pekinga vladina delegacija

  • 51

Na svečanosti povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Palati Srbija 23. juna, očekuje se više od 5.000 zvanica, uključujući 20 šefova država i vlada, pišu "Večernje novosti".

VUČIĆEV PRVI RADNI DAN: Ovo je jutros odmah promenio u Predsedništvu

Na ceremoniju, kako se navodi, dolaze svi lideri regiona i brojni inostrani ministri.

Dolazak cu potvrdili predsednici Slovenijie, Crne Gore i Hrvatske Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinda Grabar Kitarović, iz Sarajeva stižu svi članovi trojnog predsedništva BiH - Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić a očekuje se i dolazak mađarskog premijera Viktora Orbana i makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova.

Vučić, kako pišu "Novosti", očekuje dolazak i najviših predstavnika Rumunije, Grčke i Austrije dok bi EU trebalo da predstavlja komesar za proširenje Johanes Han.

Rusija i Kina će poslati specijalne izaslanike, pri čemu iz Moskve dolazi Valentina Matvijenko, predsednica Gornjeg doma parlamenta a iz Pekinga vladina delegacija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka

    12. jun 2017 | 10:09

    Innauguracija predsednika Vučića je veliki događaj.

  • Jana

    12. jun 2017 | 09:37

    Više od 5000zvanica se očekuje na inauguraciji što je više nego dobar pokazatelj koliko je Vučić cenjen i Srbija na dobrom glasu !

  • slavko

    12. jun 2017 | 08:59

    Ovo ce nam puno znaciti u buducim odnosima i saradnji sa svim zvanicama koje dodju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA